Se așteaptă undă verde la finanțarea pentru noua Secție de Infecțioase

0
605

Administrația județeană așteaptă să semneze contractul de finanțare pentru construirea unui nou imobil pentru Secția pentru Boli Infecțioase. Unitatea spitalicească este de ani de zile, una dintre cele mai degradate, arădenii fiind revotați adesea de starea acesteia.

Perspectivele de viitor sunt însă mai bune, dar până când documentele nu sunt parafate, autoritățile sunt mai reținute în a oferi informații în detaliu. Consiliul Județean așteaptă undă verde pentru semnarea documentelor de fianțare pe proiectul acestei investiții ce se ridică la circa 1,8 milioane de euro.

Finanțarea ar urma să fie asigurată în cadrul programului transfrontalier România – Ungaria, program dedicat proiectelor transfrontaliere. „Este vorba de un proiect de 1,8 milioane de euro pentru Secția de Infecțioase și așteptăm să semnăm contractul de finanțare. Nu am demarat încă proiectarea tehnică, tocmai ca să câștigăm timp, având în vedere că, până în 2022 trebuie să terminăm aceste proiecte de implementat. În caz contrar, am risca să pierdem banii. Când vom termina proiectul tehnic vom prezenta mai multe detalii. În principiu este vorba de înlocuirea clădirii pe care am câștigat-o în urma proceselor cu foștii proprietari. Clădirea actuală nu mai corespunde din punct de vedere al circuitelor medicale. Ar urma să facem o nouă construcție în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență, imediat lângă secția de Infcțioase Copii“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De curând au fost semnate contractele de finanțare pentru extindere Unității de Primiri Urgențe – etapa II și modernizarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat. Ambulatoriul beneficiază deja de unele noi dotări. Cele două proiecte ce se ridică la circa 17 milioane de lei sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.