Procesul de montare a scaunelor pe noua arenă „Francisc Neuman” a demarat de miercuri, firma arădeanului Florin Bălan fiind cea care a câștigat licitația pe această felie. Fostul președinte al UTA-ei de la finalul anilor ’90, reprezentant și Errea în România, e deseori văzut pe șantier pentru a se asigura că lucrările avansează, însă în acest moment e greu de avansat un termen la care tot stadionul va fi „îmbrăcat”.
Cert este că Fed Spiel Sport SRL a comandat scaunele marca Omsi din Italia, ele sunt confecționate din polietilenă ignifugată și sunt certificate de FIFA și UEFA. Totodată, la sectoarele rezervate presei se vor monta, probabil, scaune rabatabile, iar la VIP acestea ar urma să fie și captușite.
Dar, tot din această săptămână s-a „atacat” și partea de nocturnă. Câțiva muncitori s-au apucat de demontarea vechilor lămpi, lămuririle venind din partea Primăriei: „Lămpile de pe stadionul UTA trebuie schimbate întrucât nu mai corespund. Numărul de lucşi pe metru pătrat în cazul unui stadion acoperit este diferit faţă de cel al unui stadion descoperit, cum a fost până acum stadionul municipal «Francisc Neumann»”.
Altfel, pe 24 august, Răzvan Burleanu și-a anunțat prezența la Arad la evenimentele legate de „120 de ani de fotbal în România”. Cu această ocazie, președintele FRF va face și o vizită de lucru pe arena din Calea Aurel Vlaicu, putându-și da cu părerea despre o posibilă omologare parțială a acesteia, în așa fel încât UTA să se întoarcă, în sfârșit, acasă încă din acest an. Doar că asta ar însemna ca lucrările să fie urgentate și la nivel de vestiare, închiderea stadionului și partea de securizare a peluzelor și tribunelor.

Recomandările redacției