În zilele de azi lumea nu se prea gândește la mediul înconjurător, cu atât mai puțin la pomii ce ar trebui plantați în fiecare an pentru a-i înlocui pe cei ce au fost tăiați. Ca să nu mai zicem de defrișările ilegale care lasă mii de hectare sterpe.
Asociația Euromediu organi­zează un proiect „Eu sunt verde” prin care se vrea reabilitarea spațiului verde prin plantarea de arbori, campanie ce se derulea- ză anual. „Anul acesta a fost «deschisă» o nouă zonă de plantare, parcela de sub dig dintre cartierul Subcetate şi Sânicolau Mic. Intenţionăm să plantăm minim 1.500 de puieţi de castan, nuc negru, paltin. De asemenea, încercăm să experimentăm câteva zeci de puieţi de pawlonia. Avem ne­voie de un număr semnificativ de voluntari, pe care sperăm să-i convingem să ni se alăture. Sâmbătă îi aşteptăm începând cu ora 10, sub podul rutier de la Micălaca, la intrarea pe drumul de macadam de sub pod. Asigurăm uneltele necesare plantării, dar le recomandăm participanţilor să folosească mănuşi de lucru, îm­brăcăminte şi mai ales încălţăminte adecvată şi să aibă la ei poate un sandwich. Apa o asigurăm noi”, a detaliat Ciprian Filimon, Asociaţia Euromediu.
Voluntarii vor primi câte o etichetă autocolantă pentru fiecare pom plantat pe care vor putea să-şi scrie numele, pentru o mai uşoară identificare a arborilor plantaţi peste câţiva ani de zile.
Totodată, municipalitatea a anunțat că intenționează să planteze 1.800 de arbori în 2019.

Recomandările redacției