Se cere implicarea primăriilor pentru suplimentarea spațiilor de predare în școli

0
509

Modul de deschidere a noului an școlar, reprezintă în continuare o necunoscută. Se preconizează mai multe scenarii, însă nu e nimic concret deocamdată, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noul virus. Din acest motiv, săptamâna aceasta, în cadrul unei video conferinte, vicepremierul Raluca Turcan le-a cerut primarilor să se implice în deschiderea anului școlar și să încerce să suplimenteze spațiile de predare, astfel încât să fie asigurate condiţiile de distanţare pentru elevii.

La şedinţa de luni a Adunării Generale a Asociaţiei Oraşelor din România, care a avut loc în sistem de videoconferință. Raluca Turcan le-a transmis primarilor că vor fi mai multe scenarii pentru începerea anului școlar. Însă Guvernul vrea reluarea cursurilor „față în față”, însă acest lucru nu poate fi făcut fără implicarea primarilor.

Vreau să închei rugându-vă să facem front comun, în perspectiva începerii anului şcolar. Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viaţă normală şi dacă s-ar putea condiţiile epidemiologice să ne permită reluarea cursurilor, anului şcolar, faţă în faţă, însă avem şi alte scenarii care să aducă şi elementele de predare online în diferite proporţii. Și dacă vom apela şi la predarea online sau la învăţarea faţă în faţă, împreună cu dumneavoastră, cei care investiţi în infrastructura şcolară va trebui să luăm măsuri astfel încât în şcoli, în clase să fie condiţii de distanţare pentru elevi, să încercăm să suplimentăm spaţiile de predare astfel încât să avem şi partea de securitate sanitară pentru copii cât şi partea de calitate a serviciilor educaţionale de care se ocupă Ministerul Educaţiei. Eu cred că trebuie un efort comun și acesta este apelul nostru. Eu cred că demodul în care ne vom solidariza cu toții pentru bunele condiții de începere a anului școlar va depinde și reușita politică a fiecăruia dintre dumneavostră”, a declarat Raluca Turcan.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.