Se colectează deșeurile electrice și electronice; arădenii pot câștiga și premii

0
667

Primăria Municipiului Arad și Serviciul Local de Colectare Arad le oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice și electronice, o acțiune de colectare urmând să aibă loc sâmbătă, 06 aprilie 2019 în mai multe zone din orașul nostru. Scopul este acela de a proteja sănătatea și mediul, însă acțiunea are și un caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Aşadar, sâmbătă, 06 aprilie 2019, între orele 10.00 și16.00, șase puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș: zona Alfa – în spatele Carrefour, lângă Biserică; zona Micălaca – str. Abrud în spatele blocului nr.129, scara C (în spatele pieței Miorița); zona Gării – terenul de lângă Grădinița PP 15 – str. Avrig; zona Vlaicu – Piața Agroalimentară (intrare hală); Calea Timișoarei nr. 39 – în fața Centrului de zi pentru vârstnici; zona Grădiște – în fața Școlii Generale „Aron Cotru” – Aleea Romaniței.

Mai mult decât atât, în perioada 06-11 aprilie, Serviciul Local de Colectare Arad asigură preluarea gratuită a aparatelor grele sau voluminoase de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie. Tot ce trebuie cetățeanul interesat este să sune gratuit la TelVerde 0800444800, număr disponibil zilnic între orele 9:00-17:00 şi să facă o programare. Deși există termenul limită de 11 aprilie, acest termen poate fi depășit, arădeanul putând suna la numărul menționat în tot timpul anului. „Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni: nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice. Serviciul Local de Colectare Arad, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare”, au mai completat cei de la Primăria Municipiului Arad.

Pentru deșeurile electrice predate în perioada 06-11 aprilie, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 15 aprilie 2019, pe platoul Pieței Avram Iancu, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: cinci cafetiere, cinci fiare de călcat și cinci mixere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.