Se controlează modul în care au fost salubrizate cursurile de ape

0
211

În baza ordinului prefectului județului Arad,Toth Csaba, a fost constituită o comisie mixtă de control pentru verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de ape și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități.

Comisia de verificare este constituită din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Arad, Serviciul de Gospodărirea a Apelor Arad, ISU-Arad, Instituția Prefectului Arad și Garda Forestieră.

Astfel în perioada 27.05-04.06.2021 au fost efectuate controale în Bazinul Hidrografic Crișul Alb respectiv pe CL Halmagiu, Varfurile, Craiva, Hasmas, Dieci, Almas, Tarnova, Pancota, Barsa si Chisindia.

Din cauza cantităților mari de precipitații din ultima perioadă, au fost constatate pe unele poțiuni ale cursurilor de apă cantități de material lemnos care îngreunau scurgerea apelor, dar si deseuri abandonate pe maluri cursurilor de apa.

„Au fost dispuse primăriilor UAT-urilor pe raza cărora s-au constatat respectivele depuneri salubrizarea și curățarea de urgență a malurilor, în caz contrar urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor legale”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.