După ce municipiul Arad a trecut în scenariul galben începând cu data de 2 ianuarie 2021 și s-a anunțat o incidență de 1.94 la mia de locuitori  în cursul zilei de vineri, activitatea cu sau fără public în sălile de spectacol este din nou permisă. Asta înseamnă că nu se mai aplică decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Arad din 18 noiembrie, condus de primarul Călin Bibarț, decizie care a declanșat revolta angajaților Teatrului Clasic „Ioan Slavici”și ai Filarmonicii.

Cu ocazia acestei din urmă decizii, o parte din actorii și personalul tehnic de la TCIS au lansat o petiție online care a fost semnată de peste 2500 de persoane, iar Cristian Neagu și Robert Daniel Rădoiaș, dirijorii Filarmonicii Arad, au transmis o scrisoare către Ministrul Culturii, Ministrul Muncii și președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Filarmonica a anunțat deja concertele de Anul Nou, programate pentru 7 și 8 ianuarie în Sala Palatului Cultural, despre care ați putut citi în ziarul nostru. Așteptăm ca Teatrul Clasic să își anunțe primele reprezentații „pe viu”.

Recomandările redacției