Un proiect destinat specializării în arii protejate – proiect ce presupune cursuri va fi lansat de luna viitoare. Platforma pentru cursurile online  va fi deschisă de la 1 februarie. În Arad, aria protejată este Parcul Lunca Mureşului, Pădurea Ceala.
Participanții sunt încurajați să se înscrie în cadrul cursurilor online de Specialist în Arii Protejate datorită orarului flexibil, procesului interactiv de învățare, dar mai ales, datorită conținutului adecvat, foarte relevant pentru domeniul ariilor protejate, bazat pe subiecte și experiențe practice.
Cea de-a treia sesiune online va fi accesibilă celor 49 de participanți selectați din rândul celor interesați, activi sau mai puțin activi în managementul ariilor protejate, dar și din cadrul studenților entuziaști și motivați să profeseze în domeniul ariilor protejate.
Pe durata celor şase săptămâni de studiu intens în cadrul platformei virtuale, participanții vor fi supuși unei evaluări. În funcție de rezultatele obținute, primii 15 vor participa la sesiunile față în față, pentru a deveni Specialiști certificați în Arii Protejate din România.
„Este o adevărată provocare pentru toți trainerii care încearcă în tot acest timp să găsească soluții, să schimbe experiențe – în special după sesiunea de training – pentru a încerca să îmbunătățească conținutul cursu­+ rilor și să ofere o experiență mai bună de învățare în cadrul platformei online”, a spus Georgiana Andrei, managerul proiectului.
Platforma este dezvoltată în cadrul proiectului „Creșterea oportunităților de educație în domeniul dezvoltării durabile pentru managerii de arii protejate din România“, implementat de Propark Fundația pentru Arii Protejate, cu ajutorul Federației EUROPARC și finanțat de DBU – Deutsche Bundesstiftung Umwelt (German Federal Foundation Environment).

Recomandările redacției