mjMichael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei „intoxicaţii grave” cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Medicul Conrad Murray a fost condamnat, în 2011, la patru ani de închisoare pentru ucidere involuntară, o sentinţă pe care a contestat-o de curând în apel.

Departamentul de Poliţie din Los Angeles a dat publicităţii imagini din camera lui Michael Jackson, făcute în cadrul anchetei după moartea starului, pe 25 iunie 2009.

Fotografiile arată camera starului, în care se află un pat, o noptieră pe care sunt aşezate numeroase sticluţe de medicamente, printre care se numără Propofol, Diazepam şi Lidocaină, scrie dailymail.co.uk.

Geanta medicală a doctorului Conrad Murray, medicul personal al artistului, se află într-un dulap din cameră. De asemenea, în imaginile LAPD se poate vedea un suport de metal pe care se află o perfuzie.

Printre obiectele din camera lui Michael Jackson se numără şi fotografii cu bebeluşi neidentificaţi, o fotografie cu Charlie Chaplin şi câteva tuburi ce par a conţine oxigen.

Într-o altă fotografie a poliţiei, care pare să fie făcută într-o maşină, se vede o listă cu farmacii din apropiere deschise non-stop, alături de numerele de telefon ale acestora.

Autorităţile au publicat şi alte imagini din locuinţa starului, cu ţinutele sale de concert, dar şi raportul medical care arată intervenţiile făcute de echipa de doctori care a încercat să-i salveze viaţa.

Preşedintele companiei AEG Live, Randy Phillips, a făcut noi dezvăluiri despre starea psihică şi fizică a lui Michael Jackson înainte de decesul acestuia, luni, în cadrul procesului intentat de familia cântăreţului companiei AEG, proces ce a intrat în cea de-a şaptea săptămână de audieri.

Randy Phillips a precizat că a început să fie îngrijorat de faptul că Michael Jackson ar putea renunţa la seria de concerte, pe care trebuia să le susţină la Londra începând din iulie 2009 şi pe care compania AEG le organiza, cu o lună înainte ca el să semneze contractul cu AEG şi cu o săptămană mai devreme de evenimentul programat la Londra, pe O2 Arena, în care fostul rege al muzicii pop trebuia să-şi anunţe revenirea.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei „intoxicaţii grave” cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Michael Jackson ar fi băut şase sticle de vin într-una din zilele dinaintea morţii sale. Mark Lester, naşul copiilor lui Jackson, povesteşte că vedeta l-a rugat deseori să introducă pe ascuns sticle cu alcool în camera sa de hotel.

Lester povesteşte că starul avea nevoie disperată de băutură pentru a combate insomnia cumplită de care suferea.

El s-ar fi prezentat aproape în comă alcoolică la conferinţa de presă în care trebuia să anunţe locul desfăşurării concertelor din turneul „This Is It”, care era programat să înceapă în câteva săptămâni. Nu l-a mai încheiat deoarece a murit în iunie 2009.

SURSA: http://www.realitatea.net

Recomandările redacției