Luni, 27 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a plasat Timișoara pe anexa 2 cu restricții, după ce duminică rata de infectare în municipiu a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Dacă, până acum, timișorenii puteau intra cu certificat în restaurante sau săli de sport, de marți, nici măcar cei vaccinați sau care au trecut prin boală nu mai pot face acest lucru. În plus, se interzic și nunțile și botezurile, alte evenimente private, concertele sau orice spectacole, conform ziuadevest.ro. 

De deciziile CJSU Timiș mai sunt privite peste 30 de alte orașe și comune din județ. Pe anexa 1, cea care prevede „carantină de noapte” toată săptămâna intră, printre altele, Dudeștii Noi, Dumbrăvița și Moșnița Nouă, în timp ce, împreună cu Timișoara, pe anexa 2 intră, printre altele, Girocul și Șagul. Aici, „carantina de noapte” se aplică doar vineri, sâmbătă și duminică. Iată toate modificările operate de CJSU Timiș luni:

  • UAT-urile Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.
  • Municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Giroc, Otelec, Parța și Șag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Biled, Brestovăț, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaș, Racovița, Șandra și V.V.Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori.
  • UAT-urile Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nădrag, Făget, Pesac, Pișchia, Satchinez, Tormac, Vălcani și Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzând UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.
  • De menționat că, marți rata în Timișoara sigur va trece de 7,5, așadar „carantina de noapte” ar putea fi valabilă toată săptămâna încă din următoarele zile.

Recomandările redacției