Am aflat acum câteva zile, că în ciuda frigului de afară  CET Hidrocarburi Arad nu va începe  furnizarea energiei termice. Acest lucru nu afectează doar consumatorul privat, ci și zecile de școli și grădinițe care se încălzesc de la CET. Atât părinții, copiii dar și cadrele didactice se plâng de frigul din clase, copiii trebuind să stea cu gecile pe ei, în timpul cursurilor. Una dintre școlile care au luat măsuri pentru suspendarea cursurilor din cauza frigului din clase este Școala Gimnazială Regina Maria din municipiu, conform hotărârii luate de către conducerea școlii. Document pe care l-am primit și noi pe adresa redacției. În școala cu pricina învață în jur de 500 de elevi din clasele I-VIII, care au învățat câteva zile în temperaturi scăzute.

Așadar  în perioada 15-22 octombrie,  cursurile cu prezență fizică la Școala Gimnazială Regina Maria Arad vor fi suspendate. Decizia, conform hotărârii , este luată doarece  ,,resursa umană este insuficientă”.  O mare parte dintre cadrele didactice predau și în alte școli, un profesor este izolat, iar  altul se află în carantină. De asemenea două clase au fost suspendate din cauza a trei cazuri de Covid-19 apărute în rândul elevilor.

„Maximul de temperatură atins în mijlocul zilei este de 18 grade Celsius în sălile de clasă”, precizează directorul Luminița Gavrea în hotărârea luată.

„Părinții vor fi informați prin învățători și diriginți și totodată prin președintele comitetului de părinți al clasei”, se mai arată în hotărâre.

Situația nu este singulară, mulți părinți din localitățile județului Aradului, se plâng de faptul că în scoli și grădinițe este frig, cu toate că în cazurile respective încălzirea se face pe lemne.

,,Considerați că e normal ca în plină pandemie în școli să nu se facă focul? În alte părți, dacă nu se poate asigura un confort minim, elevii sunt trimiși în online. La noi care e situația? Ce se așteaptă? Dacă și copiii sunt batjocoriți astfel, la ce ne putem aștepta?”, se plânge un părinte dintr-o școală din apropierea Aradului.

 

Recomandările redacției