braconaj primaScene de acţiune desprinse parcă din filmele western s-au petrecut ieri dimineaţă în judeţul Arad, în zona localităţilor Dezna-Buhani. Un bărbat de 31 de ani a încercat să scape din mâinile poliţiştilor, făcând slalom cu maşina sa de teren prin drumuri forestiere, riscându-şi atât propria viaţă cât mai ales a poliţiş­tilor. Ce este mai grav îl reprezintă faptul că în momentul în care i s-a cerut să permită controlarea maşinii, simţindu-se încolţit, bărbatul s-a smucit din mâinile poliţiştilor, a urcat în maşină şi a plecat în trombă. În clipa când acesta a accelerat era la un pas să lovească un poliţist, doar o fracţiune de secundă lipsind să nu se producă o tragedie.
Din surse oficiale aflăm că „as­tăzi (n.r. ieri), în jurul orei 10.30, un bărbat de 31 de ani conducând un autoturism care venea dinspre un fond de vânătoare a fost prins de poliţişti având asupra sa un căprior tranşat, de 16 kilograme. Versiunea bărbatului este însă că acesta ar fi găsit pe marginea drumului un rucsac în care se găsea un căprior de 16 kilograme tranşat. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cine­getic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Conform informaţiilor noastre, Cătălin Serac, bărbatul incriminat, a fost urmărit de către maşina poliţiei încă de la plecarea din fondul de vânătoare, oamenii legii având informaţii clare că Serac deţine asupra sa carne provenită din braconaj. Acesta se afla la volanul unui Jeep verde, pe drumul judeţean 792B, când a fost oprit de către poliţişti cu semnale acustice. Serac a oprit autovehicolul, însă în momentul în care i s-a cerut să îl pună la dispoziţia oamenilor legii pentru a fi controlat a închis repede uşa şi a plecat în trombă. Un poliţist era să îşi piardă viaţa în urma acestei fapte, ferindu-se de maşină în ultima secundă.
Maşina în care se afla Serac a fost urmărită mai bine de cinci kilometri, poliţiştii folosind semnale acustice şi luminoase, cerându-i în repetate rânduri fugarului să opreas­că. Serac a reuşit la un moment dat să urce pe un drum forestier, extrem de accidentat, şi să se ascundă cu maşina în pădure. În momentul în care a crezut că nu mai este văzut de oamenii legii a aruncat rucsacul cu căpriorul viscerat în pădure, după care s-a îndreptat spre casă. Ajungând însă la domiciliu a fost aşteptat de poliţişti şi a fost astfel prins.
Cătălin Serac este cunoscut în zonă ca fiind un „tip extraordinar de periculos, căruia nu îi este frică de nimeni şi braconează pe unde apucă“.
Pentru a afla şi punctul său de vedere am luat legătura direct cu Cătălin Serac, care ne-a declarat: „Nu vreau să fac nici un comentariu asupra celor petrecute. Nu am ce faptă să regret. Nu încercaţi să mă trageţi de limbă pentru că oricum nu o să vă spun nimic. Scrieţi ce vreţi, iar în dreptul meu să trageţi linie“.

Recomandările redacției