Se intră la Verdi cu certificatul…verde

0
228

Așa cum Glasul Aradului a anunțat deja, în data de 7 octombrie se va deschide stagiunea 2021-2022 a Filarmonicii Arad, prin două concerte avându-l în centru pe Giuseppe Verdi.

Rigoletto, unul dintre cele mai mari succese ale carierei sale, spectacolul care a marcat în 1851 începutul ascensiunii compozitorului pe scenele de  operă ale Italiei, deschide stagiunea prin cele două concerte.

Programată la ora 19.00, în serile de joi, 7 octombrie 2021 și vineri, 8 octombrie  2021, versiunea prescurtată a celebrei partituri verdiene, în centrul căreia se afla figura tragicului bufon Rigoletto, este realizată sub conducerea muzicală a dirijorului  Hermann Szabolcs, conceptul regizoral fiind semnat de Nicolae Mihai Brânzeu.

Alcătuită din soliști invitați, dar și din artiști lirici ai corului academic, distribuția îi confirmă în rolurile principale pe Kendi Ludovic (Rigoletto), Vámosi Katalin (Gilda) și Yanis Benabdallah (Ducele de Mantova), galeria personajelor verdiene fiind completată de  David Buzgău (Contele de Monterone/Sparafucile), Silvia Sorina Munteanu (Maddalena), Mihai Prelipcian (Contele de Ceprano), Lucia Aioanei (Giovanna), Ioan Moțiu (Borsa), Mircea Petcu (Marullo) și Andrei Ormanji (Ușierul).

Orchestra simfonică și corul academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș vă invită, așadar, la o noua întâlnire cu OPERA, cu geniul verdian, cu câteva dintre cele mai faimoase numere scrise vreodată: La donna è mobile, libertina arie al Ducelui de Mantova, Caro nome, vulnerabila și emoționanta partitură a Gildei, Cortigiani, vil razza dannata, dramatica și acuzatoarea arie a lui Rigoletto sau Bella figlia dell’ amore, cel mai celebru cvartet din întreaga istorie a operei.

Noi reguli pentru intrarea la spectacole

În condițiile în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Municipiul Arad a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori, în conformitate cu reglementările prevăzute prin art. 4 al H.G. 990/17.09.2021, accesul în sala de concerte le este permis numai persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Persoanele care participă la concerte sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene.

În baza aceleiași hotărâri, numărul de locuri în sala de concerte este limitat la 50% din capacitate.

Accesul publicului va fi posibil în intervalul 18.00 – 18.45.

Purtarea măştii pe durata concertelor este obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.