În mai puțin de o lună de zile, două artiste din corul Operei Naționale din Timișoara au pierdut lupta cu virusul mortal. Prima a fost Lăcrămioara Ruxandra, artistă lirică în corul Operei, care a încetat din viață la mijlocul lunii octombrie. Iar acum, colega sa Emilia Radu i se alătură în ceruri. Ambele erau tinere, neavând peste 45 de ani.

În urmă cu două luni, alți doi artiști au încetat din viață. Pe data de 5 septembrie, au murit Diana Brustur-Tatu și Vasile Hojda. Au activat timp de 40 de ani, Diana Brustur-Tatu pe post de corist operă, iar Vasile Hojda în cadrul compartimentului soliști vocali. Au avut o intensă și bogată activitate, atât în țară, cât și în străinătate.

 

EMILIA RADU
(1982-2021)
Cu tristețe în suflet anunțăm că la data de 5 noiembrie 2021, s-a stins din viață soprana EMILIA RADU, artist liric în cadrul Corului Operei Naționale Române din Timișoara.
Absolventă a Liceului de Artă „Palló Imre” din Odorheiul Secuiesc și mai apoi a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specialitatea Canto, Emilia Radu s-a alăturat colectivului Operei Naționale Române din Timișoara în anul 2000, în calitate de artist liric – cor, poziție pe care a ocupat-o până în prezent, doar cu o scurtă întrerupere.
Datorită calităților sale vocale și scenice, Emilia Radu a interpretat cu măiestrie repertoriul instituției de operă, operetă și muzical, la sediul instituției sau în turnee în țară sau în străinătate.
Chiar în vara acestui an, de Ziua Timișoarei, a fost invitată să susțină rolul Saffi din opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss, spectacol în care a dovedit talentul și dăruirea sa pentru muzică și pentru artele spectacolului.
Grație talentului și abnegației sale, soprana Emilia Radu a câștigat aprecierea și dragostea publicului, cât și respectul și prietenia colegilor din instituție.
A fost apreciată de toți cei care au cunoscut-o, fiind o persoană prietenoasă, veselă și înțelegătoare. Îi vom păstra cu toții o caldă și neștearsă amintire!
Dumnezeu s-o odihnească în pace!
Condoleanțe familiei îndoliate!
Colectivul Operei Naționale Române din Timișoara

 

Recomandările redacției