Fiecare zi este o provocare pentru cei aflați în Serviciul Județean de Ambulanță Arad, care sunt în prima linie de contact cu cei bolnavi de Covid-19 și care pot primi și peste 500 de apeluri în 24 de ore, de fiecare dată acest număr fiind diferit.  

Totuși, aceștia dau dovadă de statornicie și nu se dau bătuți pentru noi, fie că avem încredere în medici și le dăm crezare în privința gravității virusului și în suprasolicitarea acestora, fie că negăm existența Covid-ului sub orice formă și îi denigrăm cumplit. 

Deși am tot vorbit despre situația îngrijorătoare din județul nostru privind creșterea alarmantă a cazurilor de Covid-19, dar și de lipsa locurilor în spitale, de lipsa de condiții, nu putem să nu tragem, din nou, un semnal de alarmă, privind faptul că suntem, ca țară, pe locul I la mortalitate din cauza virusului, nu doar la nivel European, ci și la nivel mondial. 

„Fără nici o rezervă vă spun că ultimele zile au reprezentat o provocare fără precedent pentru întreg personalul SAJ ARAD! Cu toții ne împingem rezistența la limită extremă, lucrând în condiții de front. Da, evoluția pandemică a ultimelor zile a generat o presiune uriașă, volumul de solicitări și implicit efortul nostru de răspuns acestora, fiind fără precedent.  

Suntem practic prima linie de contact cu un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, iar situația impune o gestionare a activității noastre în sistem de criză majoră”, ne-a declarat Mărioara Raveca, directoare Serviciul Județean de Ambulanță Arad. 

Se trece printr-o criză sanitară severă care suprasolicită, atât întreg personalul, cât și capabilitățile SAJ Arad, însă aceștia lucrează, în continuare, la maxim pentru cetățenii arădeni, pentru oamenii în nevoie de ajutor, pentru toți și fiecare în parte. 

Directoarea SAJ Arad ne-a mai spus că, deși volumul de lucru este unul enorm, în aceste clipe grele, desfășurarea activităților continuă fără întrerupere: Cu toate acestea, întreg personalul SAJ Arad a reușit să se implice într-o asemenea manieră, încât nu au existat  sincope în activitatea noastră de acordare a asistenței medicale de urgență și de transport al pacienților către unitățile spitalicești.„ 

Zilele trecute s-a înregistrat un număr record de solicitări a ambulanțelor din Arad, atingându-se 650 de chemări la domiciliu pentru evaluarea pacienților, iar în caz de necesitate, transportarea acestora la spital. Cel mai mic număr de solicitări, din ultima lună, se înregistrează în maximumul de 400 de chemări. 

„Fac pe această cale un apel la înțelegere și la calm, mulțumind încă o dată întregului personal al SAJ ARAD pentru puterea de sacrificiu și implicare. Managementul unei situații de criză implică luciditate, calm și abilitatea de a identifica soluții imediate, la probleme cu care nu ne-am confruntat pana acum”, a mai zis aceasta. 

Nu în cele din urmă, directoarea a menționat că, din puținul sprijin pe care îl primesc aceștia, iată că, începând de astăzi se instruiește personalul Serviciului de Ambulanțe Private din Arad, care îi vor ajuta și sprijini pe cei de la SAJ, fiind cot la cot în lupta cruntă cu care se confruntă județul nostru. 

De asemenea, un alt sprijin ar veni din parte unei asociații de voluntari din Arad, care s-a oferit să participe la solicitările care vin către ambulanțe, transportând pacienții cu mașinile proprii, iar personalul medical fiind acordat de către spital. 

După directoarea Serviciului Județean de Ambulanță din Arad, personalul SAJ Arad lucrează în forță și nu are de gând să dea bir cu fugiții. Iată ce transmite Mărioara Raveca cititorilor noștri: „Vă garantez însă că SAJ ARAD cu întreg personalul său este pregătit să facă față oricărei provocări. Mă adresez și cetățenilor pe care-i rog să înțeleagă efortul și circumstanțele în care suntem obligați să acționăm în aceste momente. Am convingerea că ÎMPREUNĂ vom depăși această uriașă provocare și că VIAȚA va învinge și de această dată.„ 

Recomandările redacției