În aceste zile se lucrează intens la drumul Dieci-Dezna, numit și ,,Transalpina Aradului”. Firma SC INTECO HOLDING, cea care a câștigat licitația pentru lucrări, toarnă, în aceste zile, primul strat de asfalt în zonă. ,,Lucrăm intens pe drumul Dieci – Dezna. A început turnarea primului strat de asfalt”, spune vicepreședintele CJ, Răzvan Cadar.

Reamintim că drumul județean Dieci-Dezna are o lungime de 11,3 kilometri și face legătura între Valea Mureșului (prin tronsonul Julița-Mădrigești-Gurahonț-Dieci) și stațiunea Moneasa. ,,Este vorba despre un tronson în lungime de 11,3 kilometri, pe care nu s-a mai intervenit substanțial de peste 40 de ani. Drumul Dieci-Dezna creează o legătură directă cu Stațiunea Moneasa și se adaugă altor tronsoane modernizate de Consiliul Județean Arad: Bârsa-Moneasa și Gurahonț-Dieci-Buteni”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acest drum supranumit și ,,Transalpina Aradului” va leaga stațiunea Moneasa de DN7 Arad-Deva, printr-o scurtătură și va pune în valoare zona montană a județului Arad. Este un proiect important care vine în completarea drumului județean Julița-Mădrigești, de 29 km.

„Păstrând, desigur, proporțiile, de la Julița la Dezna vom avea un drum asemănător cu Transalpina, doar de interes județean, într-o zonă poate chiar mai pitorească. La prima vedere, un astfel de proiect poate genera niște întrebări cu privire la oportunitate, întrucât drumul traversează comunități mici și dispersate, însă tocmai caracterul pauper al acestor comunități pledează pentru nevoia unei legături rutiere care să le pună în valoare ecosistemul și să faciliteze mobilitatea oamenilor din zonă înspre bazinele industriale ale județului. Această mobilitate nu doar că îi va ajuta pe arădenii din comunitățile periferice să acceadă mai ușor la un loc de muncă, ci va fi o contribuție suplimentară la combaterea depopulării micilor comunități de pe traseu”, a precizat președintele Iustin Cionca.

Recomandările redacției