semnalizariMunicipalitatea arădeană va fi­naliza, în câteva zile, montarea pa­nourilor de semnalizare, după model european în intersecţiile mari din oraş.
Primele panouri au fost instalate pe Bulevardul Iuliu Maniu, în apropierea intersecţiei de la Podgoria, pe calea Timişorii şi pe strada Pădurii. Cu ajutorul acestora, şoferii vor putea să afle care sunt cele mai importante obiective şi mai ales, cum pot ajunge la ieşirea spre autostrada Arad-Timişoara şi spre Centura Aradului în regim de autostradă.
Conform reprezentanţilor Primăriei municipiului Arad în oraş au fost montaţi 20 de stâlpi şi urmează să fie în total 30 de panouri, în şase intersecţii importante, respectiv în zonele UTA, Preparandiei-Dornei, Calea Romanilor, Calea Bodrogului, Intim, Podgoria şi Polivalentă.
„Panourile au dimensiunile prevăzute de Uniunea Europeană şi au fost concepute după mode­lele din marile oraşe europene acestea urmând să fie montate în intersecţiile mari ale oraşului şi în intersecţia care duce spre Centura Aradului în regim de autostradă şi spre Autostrada Arad-Timişoara. Astfel, oraşul va avea o presemnalizare şi o semnalizare corecte, care vor duce şi la dirijarea mai facilă a traficului greu spre ieşirile din oraş”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.
Cea mai complexă semnalizare va fi realizată la Podgoria, unde vor exista 14 panouri de semnalizare. De asemenea, există cazuri în care pe un stâlp vor fi montate două panouri
Majoritatea panourilor care vor fi montate în intersecţii vor conţine indicatoare de orientare care vor presemnaliza direcţiile la o intersecţie de drumuri, direcţiile indicate, traseul de evitare a localităţii, direcţiile într-o intersecţie cu sens giratoriu, traseul urmat în cazul unei restricţii de circulaţie.
Panourile de semnalizare sunt montate în conformitate cu prevederile studiului de trafic realizat de o firmă din Germania, acestea fiind finanţate din banii alocaţi de la bugetul local, investiţia ridicându-se la 500.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției