Se poate și mai rău: Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără internet în zi de simulare de BAC și înscriere în clasa pregătitoare

0
581
Primarul din Timișoara a lăsat inspectoratul Școlar Județean fără internet, în zi de simulare a examenelor de Bacalaureat și de înscrieri la clasa pregătitoare. În plus, “mâine este o zi extrem de importantă, simularea la Matematică și Istorie, care antrenează un număr foarte mare de elevi din municipiul Timișoara”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general din Timiș. “Inspectoratul nu are la acest moment soluția de rezervă, noi suntem pe soluția individuală cu hotspot de pe telefoane”, a precizat inspectoarea Aura Danielescu, pentru Edupedu.ro.
  • Primarul Nicolae Robu, împreună cu echipe de muncitori ale primariei, au lăsat luni seara fără internet și semnal TV sau telefonie zona centrală a Timișoarei, scrie OpiniaTimișoarei.ro.
  • Concret, angajații primăriei au tăiat cablurile aeriene ale operatorilor “care au sfidat solicitările Primăriei și nu s-au obosit să îngroape firele de ani de zile”, scrie sursa citată. Potrivit acesteia, Robu a declarat aseară: “Am anunțat destul de demult, și am reanunțat și tot reanunțat că vine momentul în care declanșăm o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran”.

Contactată de Edupedu.ro, Aura Danielescu, inspectoarea școlară generală din Timiș, a declarat că nu inspectoratul școlar era obligat să îngroape firele, ci compania care asigură aceste servicii.

Dumnealui, când a procedat aseară în jurul orei 10:00 la deconectarea acestei instituții de la ambele linii pe care noi le avem la internet, nu s-a gândit probabil că nu doar Primăria Municipiului Timișoara trebuie protejată, ci și instituția vecină cu dumnealor. Noi gestionăm examen de simulare și avem pe final etapa de înscrieri în clasa pregătitoare. Și dumnealui a declarat că nu crede că nu ne descurcăm. Așa este, am fost puși în situația de a ne găsi punctul vulnerabil și de a rezolva problema“, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.