Se pot plăti salarii la UTA și FCC ICIM Arad din fonduri nerambursabile? CMCA așteaptă lămuriri din partea MTS și Consiliul Concurenței

0
227

Cele mai titrate grupări sportive din Arad au realizat că lupta e inegală în Liga a II-a la fotbal, respectiv Divizia Națională de Baschet Feminin. Partenerele de întrecere sunt puternic finanțate de la bugetele locale, folosind banii inclusiv pentru plata salariilor către sportivi si ștafurile  tehnice. La rândul lor, prin proiectele câștigate la Centrul Municipal de Cultură Arad, UTA și FCC ICIM Arad primesc un ajutor important de la autorități, însă insuficient atâta timp cât banii privați lipsesc sau aceștia de abia pot acoperi 10-15% din salariile fotba­liștilor, respectiv baschetbalistelor, într-un an competițional.
Așa stâng lucrurile, după cum vă informam zilele trecute, conducerile cluburilor UTA și ICIM au trimis adrese scrise pe adresa CMCA, în care cer lămuriri exacte privind condițiile finanțării. Miza e, bineînțeles, salarizarea din bani publici, iar răspunsul era așteptat până vineri. De ce acest termen? Fiindcă luni, 5 martie, e ultima zi în care se pot depune proiecte pentru prima sesiune din 2018.
Dar, acest răspuns nu va veni până mâine și nici măcar luni dimineață, pentru simplul fapt că, la rândul său, Centrul Municipal de Cultură Arad, s-a adresat oficial Ministerului Tineretului și Sportului, respectiv Consiliului Concurenței, exact pe problema salarizării din bani publici. Cele două instituții au, conform legii, o lună să ofere răspuns instituției arădene res­ponsabilă cu fondurile nerambursabile.
Așadar, conducerile celor două grupări și-ar putea întemeia pro­iectele pe supoziții, sau mai bine spus pe exemplele altor orașe unde se poate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.