Se răcește vremea în Arad

0
709

Începând de azi, îndeosebi în Crișana, dar și în Banat vremea se va răci brusc, acolo unde maximele termice vor coborî sub pragul caniculei. În jumătatea estică a țării cerul o să se mențină mai mult senin pe întreg parcursul zilei, local în Banat și Crișana, iar izolat în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și în Maramureș. În urma caracterului de scurtă durată al averselor, nu se vor acumula cantități importante de apă aproape nicăieri, ci doar izolat în vestul Munților Apuseni se vor strânge până la 20-25 de mm.

Meterorologii ANM au emis, de asemenea, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna viitoare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toată țara. În ce privește regimul pluviometric, va ploua mai mult decât în mod normal în special în vest, sud-vest și la munte, susțin specialiștii.

În săptămâna următoare, valorile termice medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile țării. În ce privește cantitățile de precipitații, ele vor fi excedentare în toate zonele, îndeosebi la munte.

În săptămâna 26.07.2021-2.08.2021, valorile termice ale aerului vor avea valori normale în toată țara. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, îndeosebi în cele nordice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Iar în săptămâna 2.08.2021 – 9.08.2021, temperaturile se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Astfel, în intervalul menționat, cantitățile de precipitații estimate vor fi local excedentare în vest, nord-vest și centru, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, mai indică ANM.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.