Toamna a început cu multă forfotă pe șantierul Arenei „Francisc Neuman”. Putem spune că în ultimele două-trei săptămâni chiar am înregistrat numărul record de muncitori prezenți în același timp în Calea Aurel Vlaicu din instoria de 5 ani de zile a construcției noului stadion din Arad.
În paralel cu montarea scaunelor și lucrărilor la zona vestiarelor, firma Elba încearcă să rezolve problema iluminatului pe cei patru stâlpi. Chiar s-a închis circulația în zonă pentru a se putea coborî în siguranță panourile pe care se montează cele 37 de leduri. Sunt patru niveluri de intensitate la care va putea funcționa noctura și, teoretic, până la finalul acestei săptămâni toți cei patru stâlpi ar trebui să fie funcționali.
Dar, se lucrează în continuare și la montarea podului de acces la viitoarea instalație de nocturnă, de pe coronamentul tribunei a doua. Aici vor funcționa 13 leduri dreptunghiulare, de asemenea, cu intensitate a luminii reglabilă. Va fi instalată și o scară de acces ce le va perminte muncitorilor să nu mai utilizeze suprafața de teren pentru a avea acces la nocturna de pe coronament, iar din acel moment urmează să intre în scenă firma responsabilă cu montarea gazonului. Se aude că firma giurgiuveană va relua lucrările de săptămâna viitoare și, dacă vremea o va permite, teoretic în maxim trei săptămâni ar trebui să avem covor verde pe Arena „Francisc Neuman”. Până una alta, au fost montate cele două porți.
În fine, s-a obținut în sfârșit avizul de dezafectare al turnului TV. „Operațiunea” nu va fi deloc simplă și necesită aparate de sudură cu autogen, pentru că turnul trebuie tăiat în bucăți și nu dărâmat pur și simplu.

Recomandările redacției