Se reia activitatea de primire în audiență la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” din Arad

0
438

Starea de urgență a obligat mai multe instituții să oprească orele de lucru cu publicul, toate acestea în scopul evitării răspândirii virusului. Odată cu relaxarea restricțiilor, în mai multe instituții se reia programul cu publicul, dar cu luarea unor măsuri de prevenire și cu aplicarea unor reguli de igienă deja obligatorii și cunoscute de toată lumea, cum ar fi purtarea măștii medicinale.
„Având în vedere contextul actual generat de pandemia de coronavirus, activitatea de primire în audiență se organizează astfel încât să se asigure dreptul la petiționare a cetățenilor, protecția acestora și protecția personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Vasile Goldiș» al județului Arad”, au declarat reprezentanții ISU Arad.
Astfel, activitatea de audiențe se va realiza într-o singură locație stabilită în zona de acces al publicului. Este important ca toată lumea să știe clar că în audiență vor fi acceptate maxim douăpersoane concomitent pentru dialogul cu persoana din inspectorat la care se solicită audiența.
„Persoanele care participă la audiență vor purta obligatoriu mască și mănuși de protecție, timpul alocat va fi de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane”, au mai adăugat reprezentanții ISU.
Desigur, spațiul unde are loc audiența va fi dezinfectat înainte și după încheierea fiecărei activități. Pentru asigurarea comunicării dintre cetățeni și comanda unității se pot utiliza și mijloace alternative cum ar fi sesiunile de comunicare pe conturile rețelelor de socializare sau telefonic.
Activitatea de consiliere a cetățenilor se poate face atât prin linii telefonice de tip TEL VERDE sau unde nu există astfel de linii telefonice se va desfășura telefonic de către lucrătorii de relații cu publicul.
De asemenea, activitatea de primire a petițiilor va fi asigurată prin intermediul trimiterilor poștale, e-mail, sau prin completarea on-line a formularelor postate pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.