Se reia activitatea la Secția de Fizioterapie și Recuperare Medicală din municipiu

0
465

Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad își reia activitatea, după mai bine de un an de zile.  

La începutul pandemiei, în martie 2020, secția a fost transformată inițial în secție pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul Sars Cov-2, iar mai apoi în secție Covid-19. 

Menționăm că, Aradul depășește Timișoara și Oradea la capitolul aparaturii, care a fost finanțată din bugetul administrației locale.

Funcțiile aparaturii sunt diverse, începând de la creșterea mobilității, ameliorarea durerilor, încălzirea genunchilor, până la intensificarea osificării, care recuperează fracturile în timp de două săptămâni, pe când fără această procedură, ar fi nevoie de trei luni de recuperare.

Totuși, există și anumite interdicții. În cazul în care persoanele prezintă anumite boli cronice sau au alte afecțiuni, se recomandă consultarea medicului înaintea tratamentului la secția respectivă.

În contextul scăderii numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2 și internați pe secțiile COVID-19 ale spitalului, am decis să  revenim la structura inițială și să redeschidem Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care este una dintre secțiile cu adresabilitate ridicată. Ne bucurăm că de astăzi putem oferi, din nou, servicii de recuperare pentru cetățenii care necesită acest tip de proceduri medicale”, a explicat Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Județean Arad.   

La începutul pandemiei au avut loc lucrări de reabilitare și de dotare a paturilor cu prize de oxigen.  

„După un an greu, marcat de pandemia Covid-19 astăzi redeschidem porțile Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Înainte de reluarea activității, secția a fost dezinfectată și au avut loc lucrări de igienizare. De astăzi îi așteptăm cu drag, pe toți arădenii care necesită servicii în vederea recuperării medicale cu privire la patologia neuromioartrokinetică, patologie care actualmente are un impact major asupra calității vieții. Baza de tratament este dotată cu aparatură performantă, inovativă, parte din ea cumpărată chiar înainte de pandemie”, a declarat doctorul Laura Nicolescu, medic șef Secție Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.  

Președintele Consiliul Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat referitor la redeschiderea secției: „Mă bucur că după un an și trei luni Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie se redeschide, iar cetățenii vor putea beneficia de recuperare medicală. O altă veste bună este că în prezent avem un număr redus de pacienți diagnosticați cu virusul Sars Cov-2, iar astăzi, cu mici excepții, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt tratați și vindecați pacienți cu alte afecțiuni medicale. Avem aparatura și dotările necesare pe fiecare secție și îmi doresc ca pacienții să vină cu încredere și să se folosească de acestea.” 

Pacienți internați astăzi, care necesită recuperare medicală au participat deja la primele ședințe de tratament. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.