Se schimbă regulile jocului: o pastilă anti-Covid se află în producție

0
492

Producătorul de medicamente Pfizer lucrează, în prezent, la o pastilă anti-Covid. Această pastilă antivirală ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC. 

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla. 

Pastila face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care funcționează prin atașarea de enzimele virale și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii. 

În luna martie a acestui an, Pfizer a anunțat începerea fazei preliminare a testării în SUA a unui medicament antiviral împotriva Covid-19, administrat pe cale orală și care ar putea fi prescris pacienților încă de la primele semne de infectare. 

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este o un inhibitor de protează care trebuie să fie administrat sub forma unei pastile ce ar împiedica replicarea coronavirusului în celule. Potrivit companiei Pfizer, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.