Se simplifică normele pentru acordarea ajutoarelor Covid pentru fermierii arădeni

0
238

Ajutoare de stat acordate mai simplu de către Guvern, fără notificarea prealabilă la Comisia Europeană simplifică normele privind ajutoarele de stat combinate cu sprijin din partea UE și introduce noi posibilități de implementare a măsurilor de ajutor în vederea sprijinirii dublei tranziții și a redresării în urma pandemiei, potrivit AGROINTEL.RO .

Comisia Europeană a adoptat  o extindere a domeniului de aplicare a Regulamentului general de exceptare pe categorii de ajutoare .

Normele revizuite se referă la: ajutoarele acordate de autorităţile naţionale pentru proiecte finanţate prin intermediul anumitor programe ale UE gestionate la nivel central în temeiul noului cadru financiar multianual şi la anumite măsuri de ajutor de stat care sunt relevante pentru sprijinirea tranziţiei verzi şi a celei digitale, precum şi pentru redresarea în urma efectelor economice ale pandemiei de COVID-19.

”Comisia simplifică normele privind ajutoarele de stat aplicabile finanţării naţionale. Noile norme vor facilita, de asemenea, furnizarea rapidă de către statele membre a finanţării atât de necesare pentru a sprijini o redresare durabilă şi rezilientă în urma efectelor economice ale pandemiei de COVID-19”, a afirmat vicepreşedintele executiv Margrethe Vestager.

Așadar, comisia simplifică normele privind ajutoarele de stat aplicabile finanţării naţionale, a proiectelor sau a produselor financiare care intră în domeniul de aplicare al anumitor programe ale UE.

Astfel se creează şi mai multe posibilităţi pentru ca statele membre să furnizeze ajutorul necesar pentru dubla tranziţie într-un mod care le va permite, de asemenea, să sprijine cu promptitudine întreprinderile care au nevoie de finanţare pentru a combate efectele economice ale pandemiei de COVID-19, potrivit AGROINTEL.RO .

Ajutoarele acordate  vor sprijini redresarea în urma efectelor economice ale crizei provocate de COVID-19 şi vor asigura faptul că această redresare va contribui la tranziţia către o economie verde şi digitală.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.