Otilia Țigănaș, un medic din județul Arad, a postat un mesaj pe facebook, unde vorbește despre ceea ce se întâmplă în localitatea Hășmaș, acolo unde profesează la moment: „Primesc acum un mail cu încă patru pozitivi/Hășmaș, doi testați cu 112 prin mine, doi de capul lor. Mai am douăzeci de pozitivi. Patruzeci aș avea, dacă socot și extrahășmașul. Nu-i sun fix amu, că sigur dorm. Numa ei pe mine mă pot suna duminică noaptea la două, conform presei arădene, iar dacă nu răspund, mă bagă pe lista publică la «rușinabili».”

Sinceră și scrupuloasă, doamna doctor Otilia ne povestește doar o parte din adevărul cu care se confruntă oricare medic din România: cu ura și neîncrederea populației, cu disprețul și nemulțumirea pacienților depistați pozitivi, spunând că: „Fiecare nou pozitiv în sat este încă un om care mă va urî că-i pozitiv. El „numa tușește”, da cine nu tușește-n zi de azi! Are și puțină febră și mna… rahat… mizilic… n-are gust. Doară tăți trebe, mai nou, să avem și gusturi?

Și-i bagă Șachira la covizi, ca să facă pă ei lovele. Fiecare nou pozitiv în sat e ăl de mă va spurca din tată-n fiu, timid cu vecinii, sau sonor în centru, dacă-i beut bine.
Va dori Dexametazonă și Cefort și vitamine pe vână, că așa i-a zis cumnata, portăreasă la Județean Arad. Așa i-a zis la telefon că se tratează covidul. Să vină Ani să-i bage pe vână ce are el pe sms! AMU.
Iar dacă nu le obține pe alea pe vână, va înjura de dumnezei, sau se va întreba calmo-bisericos de ce mai „ținem în sat” asistent și medic, dacă nu-ți bagă zi și noapte pe vână, la domiciliu, tăt ce comanzi.”
De asemenea, Otilia Țigănaș mai reflectă un adevăr pe care nu toți medicii au curajul să îl scoată la iveală. Doctorul spune că se confruntă cu nopți nedormite și cu ideea de a face o schimbare, de a lupa, la propriu, cu acei Covid pozitivi care se împotrivesc în felurite moduri și din diverse motive să se vaccineze or să accepte, banal, faptul că au Covid-19 și nu e doar o simplă răceală.
„Iar eu, după nopți nedormite, nu puține, cum că ce naiba să fac, cum naiba să ies din clinciul vieții mele, am decis.
Este posibilă o singură UNA SINGURĂ ordonare a prostiei sufocante, exacerbate de febra tușitoare din Covid. Adică justiția. Judecătorul. Avocații.
Voi apela la profesioniști. Mă voi judeca, neobosit, cu fiecare pozitiv hășmășean care a luat-o pe arătură. Și voi respecta cu sfințenie sentința. Care a greșit, plătește.
Altmineri, și eu și asistentele și covizii și satul, ne vom sufoca în marasmul bârfei.
Sunt pregătită să cer ajutorul Tribunalului Arad, a Colegiului Medicilor, a Casei de Asigurări.
Tu-i mama lui de COVID printre nevaccinații mei, și analfabeții mei funcționali care se cred doxă la Azitroaxe.
Nici măcar nu mă voi judeca prioritar pentru mine, ci pentru asistente.
Mă sufoc cu „numa febră și tușesc nițel”, da pentru atâta să le bage ele, asistentele Hășmaș, PLĂTITE DE MINE! fără știrea mea, vitamine pe vână.
Cu fiecare fiolă de vitamine cerute pe vână, ne vedem la tribunalul Arad! PUNCT”, a adăugat medicul.
 
Așadar, neînfricată și sigură pe sine, Otilia Țigănaș, a anunțat că, joi, 28 octombrie, la prima oră va deschide patru procese la judecătorie și e gata să lupte pentru dreptate, pentru asistentele din Hășmaș, care, deși depun tot sufletul în ceea ce fac, sunt batjocorite, înjurate și nimeni nu le crede că ar avea Covid-19:
„Mâine, la prima oră, deschid patru procese.
Și-i ok, fete, mama Otilia e aici cu voi.
N-aveți NICIO VINĂ că s-a ivit covidul în satul vost.
Sunteți deștepte, profi, bune, sincere, calde, credule, iubitoare.
Și FIECARE bârfă jegoasă care v-a făcut să plângeți se va rezolva în instanță.
Dacă n-aș ști acum să vă apăr, ar însemna că nu-s ce știați!
Ani Vărcuș, Daniela Stana, Oana Barna, Cofan Ancuta, Rahela Manea.”

 • Martin Alma spune:

  Felicitări Doamnă Dr.!

 • Țigănaș spune:

  M-ați surprins cu preluarea textului de pe FB. Mulțumesc. Ați făcut-o nepărtinitor, obiectiv, nerupt din context, fără titluri asmuțitoare, mai exact profi.

 • Vatamanescu spune:

  Buna ziua doamna doctor! Eu am totusi o problema cu doctorii de la noi din tara care nu coopereaza cu familia. Ma gindesc ca e foarte dificil pe partea dumneavoastra dar cind sinteti pacient se schimba lucrurile total.

 • ady spune:

  deschid o bere pt fiecare nevaccinat ce crapa!. ( traducere pt prosti: cu cat mai repede, cu atat mai rpd doctorita asta va avea hodina, de shoshocari.)

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției