La acest moment, nimeni nu știe cât pământ românesc s-a vândut străinilor și cât mai este în posesia fermierilor români. Pământul nostru, roditor și ieftin, este vânat de străini încă din anii ‘90, de când se vindea la şi cu câteva sute de lei hectarul. Toate statisticile făcute, înclusiv cele comandate de Comisia Europeană, sunt estimative, nimeni nu știe cu certitudine câte hectare stăpânesc la acest moment cetățenii străinii. agriculturii, Petre Daea, declară că se lucrează la un document exploziv.
Ministrul agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit că un colectiv din Ministerul Agriculturii inventariază în fiecare zonă din România cât teren arabil a fost vândut cetățenilor străini.
„Eu nu știu să mint și nici nu am timp să mai învăț. De aceea am în lucru în Ministerul Agriculturii un colectiv care inventariază fiecare zonă în parte, căutând documente, căutând informații exacte, pentru a ști în fiecare zonă care este situația (terenului arabil vândut străinilo- n.n.). Încă nu am fina­lizat și nu vă pot spune, eu nu mă joc, spuneam, cu vorbele, cu atât mai mult cu cifrele“, a declarat Daea pentru un post de televiziune. Potrivit unor specialişti , la acest moment înter 30 şi 40 % dintre terenurile agricole din România ar fi deţinute de către subsidiare ale unor companii străine.

Recomandările redacției