Se vor reabilita circa doi kilometri de rețea de transport și distribuție a energiei termice

0
378

Investițiile în reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice continuă. Este vorba de schimbarea conductelor vechi de apă caldă și căldură.
Lucrarea este comandată de Primăria Municipiului Arad și executată de către Elsaco Botoșani, având ca beneficiar CET Hidrocarburi Arad.
Dacă anul trecut a fost vorba de un tronson în lungime de 820 de metri, care a cuprins Bulevardul Dragalina, până în zona Romanilor, Bulevardul Decebal și zona centrală a municipiului, în acest an proiectul continuă în cartierele Micălaca și Vlaicu.
De altfel, săptămâna trecută furni­zarea apei calde a fost sistată pentru o zi tocmai pentru că se executau lucrări în zona Titulescu, din cartierul Micălaca.
Ing. Victor Ciulean, director general la CET Hidrocarburi Arad, ne-a declarat că: „Reabilitarea rețelelor se va face pe o lungime totală de 3.400 de metri. În acest an se vor executa circa doi kilometri de rețea, în mai multe zone ale Aradului. Către sfâr­șitul lunii se va ataca în forță zona Poetului, din cartierul Aurel Vlaicu. Atunci vom fi nevoiți să sistăm furnizarea apei calde menajere pentru câteva zile. Însă toate acestea vor fi anunțate din timp. Prin modernizarea acestor rețele estimăm că pierderile pe rețeaua de transport și distribuție vor fi reduse cu circa 8 la sută”.
La acest moment pierderile pe rețeaua de transport și distribuție sunt de circa 38%. În prezent, la sistemul centralizat de încălzire sunt racordați, după estimările celor de la CET H Arad, circa 25.000 de abonați casnici și aproximativ 1.000 de clienți instituționali și companii.
O altă chestiune sensibilă este și viitorul sezon rece, care se apropie cu pași repezi.
Deși, pe diverse canale s-a vehiculat ideea că nu se vor mai acorda subvenții pentru plata energiei termice, conducerea CET H Arad spune că: „nu se pune problema sistării subvențiilor pentru diferența de cost dintre prețul de producție și transport al energiei termice și cel facturat populației”.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.