Se vrea un oraș curat, dar lumea aruncă gunoiul lângă tomberon

1
336

S-a dat vina în repetate rânduri pe firmele care se ocupă cu strângerea deșeurilor din Arad, dar începem să credem că lucrurile nu stau chiar așa. Mai multe ghene de gunoi au ajuns un fel de atracție turistică în Arad, dar nu pentru cei nou veniți, ci pentru cei care deja cunoșteau zonele cu pricina. Fotografii s-au făcut la greu, plângeri la fel.

are l-a așteptat o vară întreagă. Acolo credeau cu toții că se vor sfârși problemele.

A urmat o altă ghenă, numărul 20 de această dată. Acolo din nou au fost făcute plângeri, atât din cauza gunoiului cât și din cauza spațiului de depozitare a acestuia care era mult prea mic. Ei bine, începem să creUn început promițător a fost în momentul în care renumita ghena 102 a avut parte de jetul de apă pe cdem că nu mai este deloc vina celor responsabili de strângerea gunoiului, ci vina celor care îl aruncă.

Se plasează vina dintr-o parte în cealaltă și pentru că nimeni nu se simte responsabil, lucrurile rămân neschimbate. Vorbind despre noul punct de atracție de prin oraș, anume ghena 167, acolo deja lucrurile au scăpat de sub control.

Gunoaiele sunt aruncate peste tot pe jos și prea puțin în tomberoanele care sunt puse la dispoziția cetățenilor. Acum, vina nu mai este deloc a celor care ar trebui să golească ghenele, ci a celor care ocolesc ghena și aruncă direct pe jos, desigur, din motive total necunoscute.

Se cere curățenie, dar nimeni nu e dispus să nu mai facă mizerie. Se vrea ordine, dar fiecare aruncă tot ce are la mână exact acolo unde simte, nu acolo unde este un spațiu special amenajat pentru astfel de lucruri. Din nefericire, lucrurile nu se îndreaptă deloc înspre bine și de cele mai multe ori lumea vine doar cu pretenții, nu și cu fapte.

Pentru moment, nimeni nu mai are nimic de spus despre felul în care acționează unii cetățeni și se așteaptă schimbarea. Nu știm cât va dura până se vor face lucrurile așa cum trebuie, dar suntem siguri că într-un final, ceva se va schimba, în mai rău sau mai bine, rămâne de văzut.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.