Seară de colinde la Chisindia

0
495

de Voicu Sida

Parafrazând un proverb românesc: „Cine e bun ca primar, e bun şi gospodar în toate celelalte“, cine ar putea avea ceva de comentat la adresa activităţii depuse de primarul Ionel Paşca la Chisindia? De când a preluat primăria lucrurile au început să se mişte. Să ai un drum asfaltat unde înainte se circula numai cu boi, în nişte condiţii foarte grele – este vorba despre Văsoaia, să ai atâta amar de drum asfaltat pentru câteva numere care mai sunt în satul Văsoaia, să ai apă curentă adusă tocmai de pe Valea Hurezului, de la o distanţă aşa de mare… Să ai sală de evenimente, cum nu cred să mai fie alta în judeţul nostru… Foarte multe s-au făcut în timpul mandatului domnului Paşca. O grădiniţă cum nu găseşti în multe zone din judeţul nostru…

Primarul Paşca organizează an de an activităţi culturale la Păiuşeni, la Chisindia şi Văsoaia. „Un popor fără tradiţie, obiceiuri şi cultură dispare încetul cu încetul. Eu ţin foarte mult la obiceiuri, de asta am şi organizat în această seară un program special de Colinde. Colindele sunt tot cam din zona noastră, numai că sunt colindate de Ansamblul Stelele Bihorului, care timp de câteva ore ne vor descreţi frunţile“, ne-a precizat edilul şef.

În sala de evenimente a avut loc un program de colinde şi scenete. Până la începerea programului, fiecare cetăţean a fost întâmpinat de către domnul Paşca, care le-a urat un „Bun venit la Seara de colinde“, iar la rândul lor, cetăţenii au răspuns: „Oare cine va mai face vreodată ce aţi făcut dumneavoastră pentru comuna asta?.

Întregul program a fost susţinut, după cum am precizat, de către Ansamblul Stelele Bihorului, un program de colinde prin care s-a mai strecurat şi muzică populară, publicul fiind foarte mulţumit. Spectacolul s-a desfăşurat în sala de evenimente, unde ai putut să stai şi în tricou, atât a fost de plăcut.

Autorităţile de la nivelul judeţului nostru, prezente la eveniment

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, deputatul Glad Varga, primarii din Buteni şi Şilindia, au remacat faptul că primarul Ionel Paşca organizează acest spectacol an de an pentru cetăţenii săi din comuna Chisindia. După ce domnul Paşca le-a urat un „Bun venit“, i-a rugat pe musafirii de la conducerea Judeţului să spună câteva cuvinte.

Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Iustin Cionca l-a felicitat pe domnul primar pentru tot ceea ce face pentru comuna Chisindia şi pentru locuitorii săi. „Ştim ce a realizat pentru dumneavoastră şi trebuie să fiţi alături de dumnealui“, a precizat Iustin Cionca. După încheierea discursului, a fost rugat şi domnul deputat Glad Varga să spună câteva cuvinte cetăţenilor, cu ocazia marii sărbători creştine care ne aşteaptă. Acesta le-a urat celor prezenţi să aibă parte de sărbători fericite, un călduros „La mulţi ani!“ şi să fie în continuare alături de primarul lor, „care a făcut întotdeauna o treabă foarte bună“, a precizat Glad Varga.

După terminarea colindelor, s-a încins o horă ca-n Bihor, împreună cu politicienii, care au fost invitaţi la joc de colindătoarele din cadrul ansamblului.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.