Sebastian Lucaci: „An extraordinar pentru natația CSM-ului, am avut de toate”

2
413

lucaciSecţia de nataţie a LPS Arad a încheiat pentru a cincea oară conse­cutiv pe primul loc în ierarhia clubului arădean. Sportivii pregătiți de Sebastian Lucaci a adunat în acest an 38 de medalii oficiale dintre care 5 medalii internaţionale pentru România.
În primavara lui 2014, la Campionatul Balcanic (concurs de obiectiv pentru România), pe lângă câştigarea medaliilor în probele individuale, o mare satisfacţie i-a oferit faptul că jumătate din ştafeta României la Campionatul Balcanic a fost constituită din doi sportivi ai săi, Alexandru Fărcuţiu şi Gabriel Sonoc, echipă ce a devenit Campioană Balcanică în proba 4×100 m liber. Tot în 2014 a reușit să realizeze baremul pentru Jocurile Olimpice de Tineret Nanjing China 2014 cu sportivul său, Alexandru Fărcuţiu, în proba de 50m fluture. O perfomanţă deosebită ce i-a adus lui Fărcuțiu și o convocare la lotul naţional de seniori al României, în condițiile în care el este încă junior. Apoi, în luna iulie 2014,  aceiași elevi ai lui Lucaci, Alexandru Fărcuţiu şi Gabriel Sonoc au realizat baremurile pentru participarea la Campionatul European de înot – Dordrecht Olanda 2014, unde au luat startul sportivi din 41 de ţări. La Campionatul European ambii au fost din nou oameni de bază în echipa naţionala a României, ocupând locul 10 în proba 4 x 100m liber și stabilind un nou record naţional al României. Totodată,  sportul arădean a avut în premieră doi participanți la Campionatele Europene de Nataţie.
„Aş vrea să le mulţumesc pentru suport colegiilor din secţia pe care o conduc şi să îl felicit pe profesorul Silviu Haş pentru cucerirea primelor medalii la Campionatele Naţionale ale României. A fost un an extraordinar pentru noi, am avut de toate: titluri de campioni, recorduri naţionale, titluri balcanice. Au fost rezultate muncite din greu, obţinute în condiţiile în care ne batem cu 87 de cluburi de nataţie din România și, spre deosebire de ceilalţi, noi am avut bazinul închis cu lunile, antrenându-ne prin alte ţări sau oraşe. Nici la această oră bazinul nu este des­chis, iar noi nu putem începe pregătirea pentru naționalele din aprilie și balcaniadă”, a precizat profesorul Sebastian Lucaci.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.