Sebiș – Cermei, un prim derby arădean al suferinței la nivelul eșalonului trei: „Cuvântul de ordine e descătușarea!”

0
319

Stagiunea a început prost pentru divizionarele terțe arădene. Cu două puncte acumulate din 6 posibile, Crișul Chișineu-Criș stă cel mai bine dintre cele cinci formații din județul nostru, Pecica are și ea număr la case, în timp ce Lipova, Sebiș și Cermei sunt tot la cota zero.
Cel puțin una dintre aceste ultime trei formații va mișca 100% clasamentul și asta pentru că e derby pe malul Crișului Alb. Național Sebiș o găzduiește pe Gloria Lunca Teuz Cermei, într-o reeditare a partidei de Cupa României de acum trei săptămâni. Atunci, „sămădăii” se impuneau cu 2-0, ambele reușite venind în urma unor faze fixe de la Bulza și Nistor, însă de atunci problemele s-au acutizat în ambele tabere.
Cermeianii au pierdut toate partidele oficiale, golaverajul (3-13) spunând și el multe despre criza din tabăra „roș-albă”.
„E o atmosferă apăsătoare în cadrul lotului, avem nevoie mare de puncte, chiar dacă e doar etapa a treia. Seria e foarte grea, pentru Cermei și Sebis orice victorie ar trebui să fie motiv de sărbătoare. Nu cred că că vom asista la un meci asemănător cu cel din Cupă, dar sper să câștigăm și de această dată. Cuvântul de ordine e descătușarea, avem nevoie de moral pentru meciurile următoare, toate foarte grele”, susține Flavius Moisă, antrenorul celor de la Gloria Lunca Teuz.
Chiar dacă speranțele sebișenilor într-un rezultat pozitiv au rămas vii timp de 60-70 de minute atât în fața Horezului cât și Hunedoarei, eșecurile nu au putut fi evitate. Așadar, toate tunurile vor fi puse pe colegii de suferință din vecini. „Fiindcă niciuna dintre cele două echipe nu avem încă număr la casă, va fi un meci de care pe care. Le-am luat pulsul celor de la Cermei la meciul din Cupă, sperăm să nu mai repetăm greșelile de atunci. Ne propunem să nu luăm gol și, dat fiind plusul pe care îl avem în compartimentul ofensiv, vom marca cu siguranță. Este și un meci cu încărcătură emoțională, psihologică, așa că am grijă în aceste zile de pregătire tactică și de aceste aspecte și sper într-o descătușare de trei puncte. Ne-am bucura să vină cât mai multă lume la meci, știu că fanilor nostri le este dor de meciurile bune ale Naționalului de altădată. În măsura în care am fost sprijiniți să ne facem o echipă, încercăm să răsplătim eforturile comunității și să readucem bucurie simpatizanților din Sebiș”, a punctat și Dănuț Șomcherechi, tehnicianul Naționalului.
Începând cu meciul de sâmbătă, de la ora 17, de pe Arena „Crișana”, „alb-albaștrii” pot conta și pe fundașul Mușat (ex. Șelimbăr), mijlocașul Hadăr (ex. Crișul) și atacantul Talpoș (ex. Tășnad). În schimb, Cermeiul a cam pierdut fotbaliști pe drum în loc să adauge alții la nivel de lot. Vezan și Iuga sunt incerți, iar Cocină se pregătește, deocamdată, separat. Ivorianul Koula va fi, probabil, legitimat, dar „operațiunea” actele durează cel puțin două săptămâni.
Formații probabile:
Sebiș: Sebiș: Moroz – Mușat, Forisz, Bărbuți, Cornea – Hojda, Bandula – Susan, Balha, Vereș – Talpoș.
Cermei: Dagău – Udrea, Lazăr, Nistor, Burlă – Ciubotariu – Rosenblum, Mihuța, M. Călin, Gruiescu – Matiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.