Se poate observa cu ochiul liber că în ultimii ani oraşul Sebiş s-a dezvoltat foarte mult din toate punctele de vedere, sănătate, cultură şi învăţământ. Toate acestea i se datorează primarului Gheorghe Feieş şi consiliului local unde a fost şi este o foarte bună colaborare.
Ori de câte ori am trecut pe la sediul primăriei şi am dat ochii cu edilul oraşului m-a întrebat ce fac pe la Sebiş, asta denotă faptul că este o persoană cu experienţă în administraţie.
Cu un primar nou de o săptămână, am vrut să iau legătura, dar parcă primarii noi sunt speriaţi crezând că administraţia este o glumă.
Iată ce ne-a spus primarul săptămâna trecută când am trecut pe la sediul primăriei. „Sebişul este un oraş curat, modern dar şi din punct de vedere economic este puternic, s-au creat condiţii în special în satele aparţinătoare. Una dintre cele mai mari realizări a fost Casa de Cultură împreună cu biblioteca orăşe­nească, care şi-a deschis porţile. Vreau să subliniez că activitatea spitalului este un obiectiv foarte important nu numai a oraşului ci a întregii zone de pe Valea Crişului. Mulţi din zona de la Gurahonţ în sus s-au dus pentru diferite probleme de sănătate pe la Brad şi Ştei. Am cam observat că pentru analize vin la Sebiş avem un laborator foar­te modern, nu de mult avem un mare specialist cardiolog care este din Timişoara. Sebişul la acreditarea spitalului a obţinut 96 de puncte faţă de cele 45 cât erau prevăzute, ce am făcut, am făcut pe fonduri eu­ropene, am finalizat ambulatoriu şi avem radiologie. Alte obiective realizate în ultimii ani au fost construirea a patru biserici culte, în total la noi, aici mă refer şi la satele aparţinătoare, sunt 19 biserici de diferite religii, ortodoxe, penticostale şi baptiste, dar populaţia trăieşte indiferent de religie, ednie sau naţionalitate. Oraşul Sebiş are 560 de agenţi economici activi şi se situează pe primul loc după municipiul Arad. Deci se poate spune că acest oraş s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani în ceea ce priveşte infrastructura, canal şi apă. Sebişul a ajuns în statisticile Ministerului Dezvoltării din punct de vedere, fiind un oraş de gradul şase iar Ineu şi Chişineu-Criş sunt de gradul 7. Avem aşa­- dar două puncte semaforizate situate pe drumul ce duce spre Moneasa, s-a impus acest lucru pentru siguranţa tuturor pietonilor”.
Târnosirea bisericii din Satul Nou-Sebiş cu  Hramul Sfânta Treime
Duminica trecută a avut loc sfnţirea Bisericii Ortodoxe din Satul Nou din Sebiş. La slujbă au fost credincioşi atât din zonă cât şi din împrejurimi de pe Valea Crişului Alb. Au participat doi ierarhi, Dr. Ioan Sălăjean Mipropolitul Banatului şi Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului. Primirea celor doi înalţi oaspeţi a fost făcută de către părintele protopop al Sebişului  Alexandru Botea, părintele paroh Cătălin Rus şi un sobor de preoţi. După primirea celor doi înalţi ierarhi s-a trecut la slujba de târnosire a bisericii noi din Satul Nou. A fost prezentat un scurt istoric de când s-a pus piatră de temelie la acest lăcaş de către arhiepiscopul Aradului. Aceasta lucrare a început în anul 1995 având o perioadă de executare până în anul 2015. Din această perioadă şi până acum s-au mai executat lucrări exterioare de către părintele paroh Cătălin Rus, un preot cu multă ambiţie de a face cât mai mult. În vremea când s-a pus piatra de temelie era preot parohul Mihail Popa care ulterior s-a pensionat. „Important este să precizăm că terenul pe care este construit lăcaşul de cult a fost donat de familia Gligor cu soţul Nicolae, soţia Lucreţia şi fiica lor Aurica. Biserica a fost construită cu contribuţia credincioşilor sebişeni şi au mai primit sprijin şi din alte părţi” au precizat preotul protopop Botea şi părintele paroh Cătălin Rus care au fost mulţumiţi de numărul mare de participanţi.

Oficialităţile prezente la sărbătoare au fost: primarul Gheorghe Feieş, Iustin Cionca, preşe­dintele Consiliului Judeţean Arad, deputatul Eusebiu Pistru, rectorul Aurel Ardelean, consilieri judeţeni şi alţii.

Recomandările redacției