Sebiș – UTA, în Cupa României! Lipova, taxată de Federație pentru neutilizarea juniorilor contra Naționalului

0
293

Adversarul „Bătrânei Doamne” în turul patru al Cupei României s-a decis ieri, la Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Acesta este Național Sebiș, care pierduse cu 2-1 duelul cu Șoimii Lipova, dar a câștigat contestația cu privire la obligativitatea folosirii celor trei juniori Under 19.
Pop: „S-au luat în calcul doar câteva rânduri de la Departamentul Juridic,
ce nu apar și în ROAF”
Vă reamintim că nou-promovata arădeană s-a considerat reprezentantă a Ligii a IV-a în această competiție, din moment ce a intrat în joc încă din primul tur (ceea ce nu s-a întâmplat cu restul formațiilor promovate în vară, care au rămas pe dinafară), dar a și plătit barem de arbitraj aferent eșalonului județean. Pe de altă parte, șefii Lipovei a cerut mai multe păreri, pe care le credeau avizate, din cadrul Federației Române de Fotbal, cele mai multe de la membrii Comisiei de Competiții, dar ieri verdictul le-a fost negativ pe motiv că activând în prezenta ediție a Ligii
a III-a nu poate fi considerată de un alt nivel. Inutil să mai spunem că decizia l-a înfuriat pe președintele „șoimilor”. „Cu toate că nu am furat pe nimeni, cu toate că am respectat competiția în care am pornit de anul trecut din faza județeană, astăzi am primit o palmă pe care nu o meritam. Comisia de Disciplină de Etică și Disciplină a cerut doar punctul de vedere al Departamentului Juridic, nu și cel al Comisie de Competiții, comisie ce organizează Cupa României și campionatul și de la care noi am luat verbal informații legate de regulile partidelor de Cupă. Am jucat trei runde și tot de atâtea ori am cerut și am primit asigurări de la membrii acestei comisii că nu suntem obligați să folosim juniori. Acum, această comisie nu a trimis un punct de vedere, nici nu i s-a cerut. Degeaba, am venit cu argumentele noastre, ele nu s-au luat în considerare. În schimb, s-a ținut cont de cele câteva rânduri scrise de Adrian Stângaciu de la Departamentul Juridic. Cele citate de juristul FRF nu apar nicăieri în ROAF, dacă erau scrise acolo, nu s-ar fi ajuns la această situație. Mă consider nedreptățit și mă gândesc să depun contestație. Totodată, suntem foarte dezamăgiți de cum merg lucrurile la Federație. Cum este posibil ca eu să cer la prima înfățișare un punct de vedere scris de la Comisia de Competiții și aceștia să-mi spună azi (n.a. ieri) că nu li s-a cerut nimic”, ne-a relatat Radu Pop, după ce a părăsit Casa Fotbalului.
Cojocaru: „Nu am făcut decât să apărăm interesele clubului nostru”
Dacă Pop a făcut două drumuri la București pentru a se asigura că membrii Comisiei de Etică și Disciplină înțeleg raționamentul după care Flavius Sabău nu a trimis pe teren niciun junior, sebișenii au părut siguri pe verdict. „Trebuie să se știe că le țin pumnii Cermeiului și Lipovei, în afara meciurilor cu Sebiș. Respect și apreciez eforturile pe care le fac cele două conduceri, antrenorii și jucătorii lor, doar că există un regulament după care se dispută competițiile oficiale. Aș fi vrut ca echipa noastră să câștige pe teren meciul de Cupă cu Lipova, însă nu s-a putut și pentru că cele două echipe au jucat după reguli diferite. Trei zile mai târziu, s-a dovedit că
respectând regula jocului, Sebișul a câștigat meciul de campionat. Nu aș vrea ca cei de la Lipova să fie supărați pe noi, nu am făcut decât să apărăm interesele clubului nostru. De orice club ar fi fost vorba, făceam la fel, dovadă că sezonul trecut am câștigat un memoriu împotriva Ighiului. Așteptăm UTA în Cupă, încercăm să mergem mai departe, deși suntem conștienți că ne fi foarte greu”, a spus Călin Cojocaru, președintele grupării de pe malul Crișului Alb.
Așadar, după decizia de ieri a Comisiei de Etică și Disciplină avem un tur patru al Cupei României între Național Sebiș și UTA. Partida se va disputa miercuri, 4 octombrie de la ora 14,30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.