Divizionarele terțe arădene nu au început tocmai bine noul sezon, însă în ultima etapă au dat semne de revenire. Niciuna dintre cele cinci formații nu a pierdut, iar două dintre ele au bifat primele victorii. Vorbim despre Crișul Chișineu-Criș și Național Sebiș, care au câștigat cu același scor: 3-1 și ambele după ce au fost conduse pe tabelă.
Succesul trupei lui Dănuț Șomcherechi e și mai prețios cu cât a venit pe terenul formației ce a bătut-o pe Dumbrăvița în Timiș și a impus remiza la Dăești. Mai mult, sebișenii dau și cel mai prolific jucător al unei echipe arădene din C4, este vorba despre juniorul Adrian Balha. Atacantul de 19 ani și-a trecut în cont trei reușite, toate trei în deplasările din județul Hunedoara: două cu Corvinul și cealaltă chiar la Deva, vinerea trecută.
„Cred că victoria noastră este mai mult decât meritată, la cum s-au desfășurat ostilitățile pe teren de prin minutul 25-30 încolo. Am fost echipa mai bună și, din fericire, s-a văzut și pe tabelă rezultatul muncii noastre. Asta după ce în etapele trecute nu am cules tocmai ce am semănat. Ne bucurăm de acest prim- succes, echipa e din ce mai omogenă și încrezătoare în posibilitățile ei, de acum sper să urmeze și alte rezultate bune”, spune fotbalistul de 19 ani.
Născut la 5 mai 2000, în orașul din Dealul Florilor, Adrian Balha a început fotbalul la CSȘ Mare, după care a trecut pe la grupări precum FC Maramureș, FC Municipal Baia Mare, Electrica Baia Mare, FC Kids și Universitatea Cluj. Peste tot a evoluat doar în competițiile re­zervate copiiilor și juniorilor. Național Sebiș
i-a dat șansa să facă pasul spre întrecerile de seniori, iar tânărul fotbalist nu a dezamăgit deocamdată: „Sincer, credeam că este ceva mai greu să joci contra seniorilor, dar până acum nu am sesizat o diferență mare. Adică, e puțin mai greu mai ales când ai în față fundași experimentați, puternici, dar nu exagerat. Eu zic că voi face față nivelului, chiar mi-am propus în jur de 20 de goluri în acest sezon”, mai spune băimăreanul, care a avut și sezoane cu 90 sau 82 de goluri la Electrica, respectiv Kids.
„Vârful” Sebișului a fost o prezență constantă și la loturile naționale de juniori, iar un mare merit îl are chiar Dănuț Șomcherechi. „Dânsul m-a învățat aproape tot ceea ce știu în fotbal. În afară de Electrica și U. Cluj am lucrat mereu cu domnul Șomcherechi, sunt bucuros că m-a luat cu dânsul și la Sebiș. Aici am șansa să cresc și mai mult ca fotbalist, iar peste un an-doi să fac pasul spre un alt eșalon, îmi doresc să ajung cât mai sus în fotbal. Sunt sigur că este antrenorul potrivit pentru ceea ce se dorește la Național Sebiș în momentul de față. Știe să lucreze foarte bine cu tinerii, pe o parte dintre noi ne cunoaște chiar foarte bine și știe să scoată maxim din noi”, mai crede Balha, care a mai împărțit vestiarul la echipele de juniori băimărene cu Bandula, Hojda și Pop.
După Gloria Lunca Teuz Cermei, Sebișul are parte de un nou derby arădean pe teren propriu. Sâmbătă, pe Arena „Crișana” ajunge cealaltă formație de pe Crișul Alb. „Cu cei de la Crișul am jucat un meci amical în această vară, i-am bătut, dar acum va fi cu totul alt meci. Cu siguranță, vor fi mai agresivi, mai dornici de victorie, dar am crescut și noi ca și echipă de la acel meci și vrem să câștigăm al doilea meci din acest campionat”, a încheiat Adrian Balha.

Recomandările redacției