IMG_9222 IMG_9221 IMG_9214 IMG_9224 IMG_9259 IMG_9253Pe o vreme frumoasă și însortită de toamnă, la Sebiș s-au derulat la finele săptămânii trecute mai ulte activități deosebite. La ele au participat foarte mulți sebișeni și numeroși invitați.
Cea de-a treia etapă a  Cupei Regionale „Sebiș Enduro Challenge“ a fost cea mai spectaculoasă, startul întregii acțiuni fiind dat din fața Primăriei Orașului Sebiș de către însuși primarul Gheorghe Feieș. De aici s-a făcut deplasarea tuturor motocicle­telor și ATV-urile, în coloană, până sus, pe Dealul Antenelor, din vecinătate.
Primarul Gheorghe Feieș       a dat startul
De pe Dealul Antenelor s-a dat startul de plecare în cursă, pe serii, steagul tricolor de pornire fiind ridicat pe rând de primarul Ghorghe Feieș și de președintele Consiliului Județean Nicolae Ioțcu.
Concursul a fost organizat prin efortul deosebit al lui Cătălin Mocuța, care, de câțiva ani organizează acest gen de competiții sportive. Susținerea financiară este asigurată atât de primăria Orașului Sebiș, de Consiliul Județean Arad și Centrul cultural județean Arad.
Parcurgerea traseului concursului a cuprins porțiunea de la Dealul Antenelor spre Donceni, Ignești și retur.
Organizatorul Cătălin Mocuța a făcut câteva precizări necesare.
„Au participat 58 de concurenți din toată țara, din orașe precum București, Brașov, Cluj, Oradea, Timișoara, Caransebeș și altele. Trebuie spus că din cei 58 de concurenți doi au fost… concurente, fetele parcurgând frumos traseul“ a precizat organiza- torul.
Premierile, momente de mare bucurie
Au urmat momentele deosebite și emoționante ale premierilor, oferindu-se diplome, cupe și sticle de șampanie.
„Poate e bine să amintim și câteva nume de premianți. Răzvan Mocuța – tânărul de numai 16 ani a reprezentat Clubul Lion Racing Team din Sebiș și s-a clasat pe primul loc. Îi mai putem aminti și pe sportivii: Sebastian Bodea, leric Gheorghe, Cojocarul Cristian, Marian Ioan și alții, firește pe care nu vi-i amintesc acum imediat și-mi cer scuze pentru acesta. Am mai organizat și o tombolă cu premii în valoare de 1.000 de euro. Vreau să precizez c nu am avut nici un fel de incidente pe toată derularea competiției. Totul a decurs în condiții deosebit de bune și de normalitate. Dintre sponsori – alături de sponsorizarea mea ni s-au alăturat autoritățile amintite cărora le aducem mulțumiri. O mare bucurie a fost și faptul că și la această a treia ediție au fost prezenți un număr foarte mare de spectatori iubitori ai acestor competiții generatoare de adrenalină – inclusiv sus pe Dealul Antenelor, când s-a dat startul“ a mai adăugat inimosul organizator Cătălin Mocuța.
Spectatorii, bucuroși de spectacolul luminilor
După episodul înmânării premiilor participanții au fost invitați la o gustare mai deosebită, unde s-a servit tradiționalul gulaș. La final, seara sărbătoarea s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii care a luminat cerul Sebișului minute în șir. De minunatul spectacol s-au bucurat toți sebișenii participanți și oaspeții lor, indiferent de vârstă.
Bunăoară, dintr-un grup de câțiva spectatori care nu-și mai dezlipeau ochii de pe cer, un bătrân trecut bine de șaptezeci de ani mărturisea cu sinceritate.
„Am 74 de ani și am trecut prin multe în viață dar așa frumusețe n-am crezut că voi vedea la mine acasă. Trebuie și așa ceva, să se bucure toată lumea: tineri și bătrâni. Nu au fost pe vremea noastră dar uite că am ajuns să le văd acum. Toate astea au fost organizate de primarul nostru Gheorghe Feieș: bravo lui! Că alții n-au făcut nimic. Deși domnul organizator Mocuța ne-a spus că 2013 a fost un an greu din punct de vedere financiar – noi sperăm că 2014 va fi mult mai bun! – uite că tot s-a putut face ceva și pentru bucuria oamenilor și a tinerilor, cu ajutorul sponsorilor, cum zic ei. Bravo lor!“ a încheiat bătrânul.
Impresiile de final
Puțin înainte de înmânarea premiilor au fost câteva momente mai aparte în care toți cei implicați în acțiune au spus câteva cuvinte; spicuim mai jos din discursurile lor.
Ca gazdă a spectaculoasei competiții, primarul Gheorghe Feieș i-a felicitat pe toți participanți, în special pe organizatorul Cătălin Mocuța care s-a zbătut mult și a fost inmplicat total pentru ca totul să iasă bine. „Și așa a fost: totul a ieșit bine. Mereu ne-am consultat pentru ca totul să se desfășoare în siguranță și conform normelor. Felicit și acești tineri curajoși, iubitori de adrenalină și dornici de fi învin­gători“.
Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu a adresat și el felicitările lui tututror celor implicați în organizarea și desfășurarea competiției. „Îl felicit pe  primarul Gheor­ghe Feieș, pe organizatorul Cătălin Mocuța dar și pe concurenții care au avut curaj să ia parte la acestă dură competiție. Este ceva deose­bit pentru această zonă să găz­duiască o asemenea competiție de anvergură“ a spus printre altele Nicolae Ioțcu.
O dovadă că spusele oglindesc realitatea a fost și aspectul că până și cei mai în vârstă sebișeni vorbeau între ei cu admirație de concurenții care fără frică au străbătut dificilul tra­seu. „Parcă voiau să zbooare“, a concluzionat unul dintre ei.

Recomandările redacției