Georghe Feieș, unul dintre cei mai longevivi primari de orașe din țară, nu se mai află la conducerea Primăriei Sebiș. Asta, în condițiile în care a pierdut procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil, deși Feieș susține că fapta s-a prescris, iar prefectul a emis, ieri, ordinul prin care se constată încetarea mandatului de primar.
„Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea, a emis Ordinul nr. 138/2018, privind încetarea de drept a mandatului de primar al ora­șului Sebiș, funcție ocupată de domnul Gheorghe Petru Feieș. Încetarea mandatului de primar al orașului Sebiș survine în urma solicitării Agenției Naționale de Integritate nr. 3039/G/II din 31.01.2018, care a stabilit starea de incompatibilitate în care s-a aflat primarul Gheorghe Petru Feieș”, anunță reprezentanții Prefecturii.
Feieș, care pe lângă faptul că a fost unul dintre cei mai longevivi primari de orașe din țară a fost și unul dintre cei mai longevivi primari din județul Arad, a pierdut definitiv, luna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul cu ANI, care îl declara în 2014 incompatibil.
Potrivit unui comunicat de presă dat de ANI în data de      21 mai 2014, se arăta că pri­marul orașului Sebiș s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate între 2008 și 2013. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 iunie 2008 – 22 aprilie 2013, întrucât,    simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, susțineau la vremea respectivă reprezentanții ANI.
În tot acest timp, Gheorghe Feieș susținea că este nevi­novat, având în vedere că fir-ma în actele căreia figura ca administrator nu mai func­țio­na, iar luna trecută ne-a dec­larat că s-au îndeplinit și con­- dițiile legale de prescriere a fap­tei.
A condus Sebișul din vara anului 1989
Feieș a ocupat funcția de primar al orașului Sebiș din vara lui 1989, aflându-se în fruntea comunității până în momentul în care a intrat în vigoare ordinul emis de prefect, cu o singură întrerupere, în perioada 2000-2004. La alegerile din 2016 a fost ales pe lista PNL, cu aproape 80% din voturi, alegerile precedente fiind câș­tigate de acesta cu aproape 90%.
Feieș este doctor în științe economice și administrative. De mai mulți ani a fost reprezentantul orașelor din județul Arad la Regiunea V Vest, a fost pre­ședinte al Ligii Aleșilor Locali ai PDL-PNL, fiind desemnat, de asemenea, în repetate rânduri, de Asociația Primarilor ca fiind cel mai activ primar de oraș din țară.
După apariția informației că a pierdut definitiv procesul cu ANI, anumite partide s-au    grăbit nu numai să-și caute candidați pentru bătălia electorală ce se anunța, ci și să-i prezinte cu surle și trâmbițe, fără a mai aștepta ca prefectul să emită ordinul de încetare a mandatului, semn că în zonă foamea e mare, chiar și în cazul formațiunilor politice de bu­zunar.

Recomandările redacției