situweDe pe poziția a șaptea în seria a V-a a eșalonului trei, Național Sebiş nu mai poate avea aspiraţii mari în acest sezon, dar, cu toate astea, nu concepe să coboare mai jos în clasament până la finalul stagiunii. Pe de altă parte, condu­cerea clubului anunţă un retur de austeritate, în acest sens renunţându-se deja la câţiva jucători, iar alţii urmând a fi împrumutaţi la alte echipe, cel puţin până în vară. „Nu ni se întâmplă doar nouă, majoritatea cluburilor de fotbal din România trec prin momente grele din punct de vedere financiar. Avem nişte restanţe la jucători şi stafful tehnic, pe care le vom onora în următoarele zile şi vom intra în normalitate. Cei care ies acum în presă şi se plâng că nu au fost plătiţi la timp să-şi aducă aminte că au fost ajutaţi cu alte ocazii”, a precizat Gheorghe Feieş, preşedintele de onoare al grupării de pe malul Crişului Alb.
După cum se ştie, sebişenii au renunţat deja la Berar, Ţârlea, Capătă şi Buştea, iar Budur, Necşulescu şi Cornea au fost informaţi să-şi găsească alte echipe până la finele campionatului. Între timp, i s-a reziliat contractul şi căpitanului echipei. „Ne-am despărţit amiabil şi de Situwe. Este un jucător valoros, dar, din păcate, nu mai putem conta pe el din cauza faptului că are probleme la ligamentele gleznei. În schimb, la jucători ca Merşca, Şoltez, Jude, Ember, Bozian, Coţan, Ivancea sau Riviş ţinem foarte mult să rămână cu noi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru tinerii Siminiceanu, Avădanei sau Botiş. O să mai promovăm şi câţiva jucători talentaţi de la echipa a doua, dar ne vom orienta şi spre alţi fotba­lişti care ne-ar putea ajuta pe termen mediu şi lung”, ne-a mai mărturisit primarul Sebişului.
În fine, Naţionalul s-ar putea confrunta cu problema antrenorului pentru retur şi asta pentru că, din câte se pare, Roland Nagy nu ar mai intenţiona să se întoarcă la Sebiş din 15 februarie, când este programată reunirea echipei. Până una alta, conducerea clubului nu-şi face probleme în acest sens. „Domnul Nagy mai are contract cu noi până în vară şi, deocamdată, nu ne-a spus că ar dori să nu şi-l respecte. Dar, dacă va face asta, vom găsi destui antrenori dispuşi să vină la Sebiş, chiar şi dintre cei care au mai fost aici. Cu toţi am rămas în relaţii bune, poate mai puţin cu Oprescu, despre care oricum nu se pune problema să mai revină la noi. Un singur lucru e sigur, va trebui să ne calculăm bine paşii pentru retur, fiindcă nu ne mai permitem cheltuielile din prima parte a sezonului”, a adăugat Feieş.

Recomandările redacției