petcupetcutDupă despărțirea de Roland Nagy, conducerea celor de la Național Sebiș a apelat la Mihai Petcuț și postul de antrenor părea ocupat. Doar că „oficialii” grupării de pe orașul Crișului Alb au fost deranjați de o declarație a fostului fundaș și au renunțat la serviciile sale. „Oricât de mare ar fi dorinţa mea să revin în fotbal ca antrenor la Sebiş, trebuie să recunosc că plecarea masivă de jucători m-a prins nepregătit. Mi-am făcut nişte calcule cu nişte jucători pe care credeam că mă voi baza, dar ei nu mai sunt la echipă”, spunea tehnicianul, care a fost înlocuit rapid cu Dan Găldean.
Acesta a început pregătirea cu formația sebișeană, a stat pe bancă la primele amicale (3-2 cu Unirea Sântana și 0-1 cu Crișul), însă datorită veștilor proaste de la Federație a fost îndepărtat înainte de a semna un contract. „Îl apreciem pe Găldean, ne-am fi dorit mult să lucrăm cu el, doar că el nu a obținut derogare pentru a putea sta pe bancă, de Școala de Antrenori. Am fi riscat să pierdem meciurile dacă ar fi stat pe margine”, a lămurit Ghoerghe Feieș lucrurile, cum a făcut-o și în cazul vechiului-noului antrenor. „Se pare că acum Petcuț e pregătit să preia echipa, nu ca acum o lună de zile. Sperăm să facem treabă bună împreună, o să ne mai întărim chiar din această săptămână”, a adăugat primarul Sebișului.
Într-adevăr, la amicalul cu Frontiera Curtici, câștigat de divzionara a treia cu 4-2, au sosit deja doi jucători, un atacant și un fundaș central canadian. Pe de altă parte, Petcuț va avea libertate totală în alegerea a unor fotbaliști tineri. „Consi­liul de Administrație al clubului a decis să-i permită antrenorului să aleagă doi-trei juniori dintre cei pe care și-i dorește el”, a concluzionat Feieș.

Recomandările redacției