Toate cele patru reprezentante ale Aradului în liga a treia au disputat amicale în acest weekend, iar trei din ele s-au și impus.

360 de minute estivale fără gol primit: Crișul Chișineu Criș - Unirea Sântana 2-0

 

Proaspăta divizionară terță arădeană a disputat al treilea joc al verii, iar deznodământul a fost același ca și în precedentele: victorie la zero. De data aceasta, victima a fost Unirea Sântana, una dintre cele mai solide formații de Liga 4-a, cu câteva noutăți de lot: italienii Carmine de Palma și Francesco Coppola, dar și ex. pecicanul Radu Popa.

 

Și la Crișul a apărut Alex Deliman, fundașul crescut de UTA, care a făcut parte din lotul Sebișului, dar diferența pe tabelă au făcut-o doi dintre componenții vechi ai lotului. Este vorba de Nicu Modan, care a pus latul la centrarea în fața porții a lui Piț și Remus Lung, care a atacat colțul scurt la cornerul bătut de Pirtea. Tot golgheterul Modan a ratat alte ocazii bune în prima parte, dar și Sântana a avut ocaziile sale. Cea mai mare i-a aparținut lui Bud, care a ratat un penalty, în timp ce reușitele lui Ginghină și Coppola au fost anulate pe motiv de offside.

Așteptând și intrarea în circuit a lui Alin Gligor, care acuză ceva probleme de sănătate, Adi Abrudean este aproape de a-și defintiva lotul pentru primul sezon de Liga 3-a la Criș, după 34 de ani. „Sântana, una dintre formațiile foarte bune din județ, ne-a întins serios, antrenamentul prin joc a fost foarte bun pentru noi. Deși rezultatele din amicale nu sunt importante, mă bucur că nu luăm gol, dar siguranța aceasta trebuie păstrată și în campionat. Lotul este definitivat aproape sută la sută, mai așteptăm un junior portar”, ne-a mărturisit „Știli” Abrudean, care, marți, întâlnește colega de eșalon, Național Sebiș.

Pentru „uniriști” a fost ultimul test înainte de debutul noii stagiuni de Liga 4-a. „Test foarte bun, împotriva unei echipe dintr-un eșalon superior. Practic, diferența s-a făcut în special la capitolul experiență, dar și valoric. Oricum, implicarea a fost bună din partea jucătorilor, suntem în mare măsură pregătiți de debutul în noul campionat”, a menționat Dan Cuedan după testul de la Șimand.

Formații:

Crișul: Mucha – Deliman (46 Maghici), Al. Pavel, Ianc, Siminic (46 Lezeu) – Clej (46 Gavrilescu), Stegaru, Gâlcă – Piț (46 Ciornei), Modan (46 Al. Mihai), Buduru (46 Pirtea).

Sântana: Mitrea – Toader, De Palma, Paven, Peia – Mateiu (R. Popa) – Marc, Martin, Ginghină – Stanciu, Bud. După pauză au mai jucat: Csurka – Politic, Coppola, Hojda, Parlapan, Andiese, Crișan.

Amical în „flăcări” după pauză: Victoria Zăbrani - Lunca Teuz Cermei 2-4Amical în „flăcări” după pauză: Victoria Zăbrani – Lunca Teuz Cermei 2-4

Meciul a avut un ritm destul de bun și șase goluri, toate venite după pauză. Pentru oaspeți au marcat Bulza (reluare simplă după centrarea lui Deta), Polgar – 2 (direct din lovitură liberă și lat la pasa lui Mager) și Deta (găsit bine de Vlad și finalizare după o fentă prin care a culcat și portarul), în timp ce gazdele reușiseră să egaleze la un moment dat prin penalty-ul lui Zele, și a închis tabela la 2-4 prin devierea din apropiere a lui Topai la acțiunea lui Dragu.

Am dorit să văd la lucru unii jucători care au evoluat mai puțin și asupra cărora trebuie să mă edific. Suntem destul de mulți în lot și va trebui să renunțăm la unii. În ceea ce privește meciul propriu-zis, cred că s-au întâlnit două echipe foarte obosite după meciurile de Cupă, iar Cermeiul mai venea și din cantonament. Dar, antrenamentul ni l-am făcut ambele formații”, a menționat Cristian Irimia, antrenorul Victoriei.

Chiar dacă a făcut diferența pe tabelă doar în repriza secundă, Cermeiul s-a dovedit a fi echipa mai bună. „Ne-am atins scopul în această ultimă săptămână, cea mai grea din perioada de pregătire. Pe lângă cantonamentul de la Moneasa, am mai avut și meciul de Cupă de la Gepiu, plus acesta pe o căldură infernală, dar băieții au răspuns foarte bine. Sunt mulțumit de ei, iar de luni reluăm antrenamentele pe plan local”, a spus Radu Anca, „principalul” divizionarei a treia.

Formații:

Zăbrani: Mureșan (30 Miclean, 75 Șoltesz) – Cl. Filip, Bier, Pașcu, Tomuț – Francescu, Simion – Măgulean, Zele, Dragu – Cioanca. Au mai jucat: Topai, Edu, Adam, Ad. Popa.

Cermei: Gârlea – Rogojan, Varga, Dolga, Lupșe – Mager, Mihuța, Prună, Vlad – Matiș, Capătă. Au mai jucat: Nistor, Bulza, Polgar, Deta, Sztulianek, Pușcașu (fundaș de 18 ani venit din Italia).

Juniorii „șoimilor” au făcut diferența la Graniță: Curtici - Lipova 0-2

Cum era de așteptat, divizionara a treia a impus un ritm alert încă de la debutul partidei. Gazdele au făcut eforturi mari să facă față asediului, ce venea în special din banda stânga, unde Filimon și Rusu au creat câteva bune ocazii de gol pe care le-au ratat Trabalka și Sulea. În plus, la o lovitură liberă de la 20 de metri puțin lateral stânga, Mădălin Popa a lovit în încheietura barelor porții lui Trifoi.

Golul a venit totuși după o fază pornită de pe partea dreapta. Sulea a recuperat o minge la 30 de metri de poarta gazdelor, a sprintat până la linia de corner și a centrat pe jos în fața porții de unde Rusu a reluat în plasă.

În repriza a doua, ritmul a mai scăzut puțin pe fondul oboselii, căldurii mari, dar și a multor fotbaliști veniți de pe bancă. „Grănicerii” au fost, totuși, mai curajoși și s-au apropiat periculos de poarta lui Marc. Mai întâi, Gurban a ratat incredibil, din 8 metri, la un corner de pe dreapta. După un șut bun a lui Borteș, a venit rândul lui Gavriș să tragă de la distanță, dar Marc a respins de sub transversală. Oaspeții au replicat printr-o acțiune bună a lui Sergiu Popa, care i-a pasat printre lui Denis Rusu care a șutat în blocaj. În cele din urmă, „șoimii” și-au securizat succesul prin juniorul Buta, care a tras imparabil de la marginea careului mare, după o așezare a lui D. Rusu.

Curiciul este la al doilea eșec la același scor în fața unei divizionare trei arădene, după 0-2 cu Crișul, de miercuri. „Ne-am dorit un meci cu un adversar mai puternic decât ce vom întâlni noi în campionat, ca să fim mai implicați fizic. A fost un antrenament foarte bun, sper că ne-am ridicat la nivelul lor cât de cât, să poată fi util meciul și pentru ei. În repriza a doua, parcă am avut noi puțin mai mult inițiativa. Sigur că se văd diferențele de pregătire, de eșalon. Cred că avem o echipă bună, de locurile 3-6, conform obiectivului. Lotul de jucători este finalizat, sper să fi toți sănătoși. Sunt mulțumit și sper să îndeplinim obiectivul”, punctat Flavius Moisă, care nu a putut conta azi pe Avrămuțiu și Brutyo

După 1-2 cu UTA, lipovanii au efectuat un ciclu săptămânal bazat doar pe antrenamente complexe. „Nu sunt chiar mulțumit de ritmul de joc, mai avem de muncit ca să ajungem unde îmi doresc. Încet încet, vom prinde încredere și ne vom intra în mână. Am avut multe ocazii, am și marcat, asta e bine. Am avut timp mai mult și am reușit să alegem juniori de calitate, chiar mai mici ca vârstă, deci îi vom avea în mai multe cicluri. Poate riscăm puțin acum, dar pe termen lung și mediu vom avea de câștigat. De luni vom face antrenamente mai grele fizic, vom juca la Dumbrăvița și pe 15 august în Cupă. Lotul este închegat, nu aș mai ave anevoie de alți jucători”, a menționat Flavius Sabău, care nu are încă la dispoziție doi fotbaliști importanți, pe Vasiu și Vasinc, ambii accidentați.

 

Formații:

 

Lipova (repriza I): D. Filip – Savin, Calvin, Bercu, Filimon – Poiană, Dobrean, M. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka.

Lipova (repriza a II-a): Marc – Iova, Calvin (Ab. Popa), Bercu, Burlă – Poiană (Buta), I. Pașcu, S. Popa, D. Rusu – Sulea, Trabalka (Stoin).

Curtici: Trifoi (45 A. Leva) – Gravriș (60 A. Don), Brozbic (45 Gurban), O. Moisă, Vereș – Nedea, Hanc (75 Gavriș) – Borteș, R. Fritea (75 Ștrengar), L. Olariu ( 45 Morar) – Brândușe (52 Gheorghieș).

De data aceasta le-au ținut piept vecinilor: CS Ineu - Național Sebiș 2-2

 

Fiindcă adversarii din acest weekend, Becicherecu Mic, respectiv Victoria Zăbrani, au declinat în ultimul moment invitațiile în Țara Zărandului, Ineul și Sebișul și-au dat întâlnire din nou într-un amical. Miercuri, divizionara a treia a câștigat cu 3-0, pentru ca de această dată scorul să fie egal: 2-2, cu oaspeții contestând arbitrajul.

 

Oricum, Ineul a arătat o altă față față de disputa de miercuri, în special în prima parte. Gazdele chiar au deschis au deschis scorul prin S. Balaci, printr-un șut la colțul lung de la marginea careului. Oaspeții au întors au întors apoi scorul prin reușitele lui Onțel (care a furat un balon în jumătatea adversă)și Mărgărit, cu o „torpilă” sub bară după o acțiune personală pe partea dreaptă. Egalitatea a fost stabilită de Teședan, cu o execuție din apropiere, după o centrare venită din flancul drept.

Ineul încheie cu un rezultat pozitiv perioada de pregătire estivală, iar în weekend găzduiește Socodorul în prima rundă a noii stagiuni de Liga a IV-a. „Nu prea m-a interesat rezultatul, e vorba de joc, care față de miercuri a arătat mai bine, ținând cont și de faptul că am folosit o echipă mai apropiată de cea cu care vrem să începem campionatul. Sunt mulțumit de primele 60 de minute, după aceea am introdus și juniorii. Normal că mai este de lucru, în prima repriză pe lângă gol am mai avut patru-cinci ocazii, din care puteam să înscriem și poate chiar să tranșăm jocul. Dar, față de meciul de miercuri suntem în creștere, nu am mai făcut atâtea greșeli, pentru că la acea partidă am făcut trei cadouri.” a declarat după partidă Cristian Sculici, antrenorul celor de la Ineu.

Cosmin Merșca, antrenorul secund al celor de la Sebiș, a fost foarte succint cu referire la partidă. „A fost un antrenament bun pentru această perioadă de pregătire, mai ales ținând cont de faptul că noi suntem în cantonament. Ne bucurăm că nu am avut nici o accidentare. Chiar dacă scorul nu e important, în condițiile în care la centru era un arbitru adevărat, probabil am fi câștigat acest joc. Cred că au fost vreo trei-patru  faze clare de penalty”.

Formații:

 

Ineu: Iacob (60 Pușcaș, 85 Tulcan) – Voștinar (78 Dodu), Karmanoczky (60 Hulbăr), Balint (78 Șerban), Hulbăr (78 Dragoș) – Zdrențan (60 M. Ponta) – S. Balaci (78 Ciurdaru), Teședan, Dan Spătaru (60 Denis Mâneran), Mâneran (63 Belei) – Berari (46 Berar).

 

Sebiș (prima repriză): Jianu – Poștoarcă, Pîslaru, Cazacu, Pop – Ciochină, Rugină – Cl. Vereș, Petculescu, Anghel – Onțel

Sebiș (repriza a II-a): G. Gakos – Poștoarcă, Moisi, Dumitrache, Stepancev – Ruță, Pintea – Susan, Mărgărit, Goșa – Onțel.

Recomandările redacției