Neînvinsă de pe 22 septembrie (0-4 la Chișineu-Criș), Na­țio­nal Sebiș s-a menținut în plu­- tonul fruntaș, dar accesul la po­dium i-a fost barat de cele câteva remize. Lucrurile se pot schimba înainte de vacanță și asta pentru că trupa de pe Crișul Alb dă piept cu două dintre formațiile aflate în zona retrogadabilă.
Prima dintre ele este CNS Cetate, formație ce a strâns doar 13 puncte în prezenta stagiune și contra celorlalte formații arădene a pierdut de fiecare dată. Pentru prima dată în acest sezon, însă, echipa lui Ioan Petcu joacă acasă împotriva unei reprezentante a județului nostru în seria a IV-a a Ligii a III-a. Se va întâmpla vineri, cu începere de la ora 14, iar Naționalul pare pregătită să dea asaltul la podium. „Obiectivul nostru a fost și rămâne locul 1, dar în acest moment suntem puțin departe de el. Nu ajunge să fim neînvinși de două luni, avem nevoie de victorii. Suntem siguri că vom întâlni o echipă foarte motivată, cu foame de puncte, dar suntem echipa mai bună și trebuie să demonstrăm asta la ora meciului. Odată cu victoria de la Ghiroda, sperăm să fi spart și ghinionul din ultimele partide, când ne-am creat destule ocazii, dar nu am prea reușit să marcăm. Ne revin pe gazon și doi-trei jucători importanți, ne gândim doar la cele trei puncte la Deva”, susține Costin Ciochină.
Fundașul de 20 de ani crescut de FCSB a fost mai degrabă titular în angrenajul sebișenilor, mai ales după ce Călin Cojocaru a trecut la defensiva în trei. „Plecarea domnului Cojocaru ne-a dat puțin peste cap, dar am înțeles că lucrurile nu s-au schimbat la club și avem datoria să tragem de noi pentru obiectivul important fixat. Personal, sunt destul de mul­țumit de evoluțiile mele, am jucat constant pe un post nou doar prin prisma ultimelor sezoane de dinaintea venirii la Sebiș. La juniorii lui FCSB eu am jucat fundaș central, de abi apoi am făcut trecerea la mijlocul terenului. Joc unde este nevoie de mine, sper să-mi aduc contribuția la încă două victorii până la vacanța de iarnă, apoi vedem ce se va stabili pentru la primăvară”, mai spune Ciochină.
Pentru deplasarea de la Deva, în lot se vor afla și Dumitrache și Pintea, absenți la Ghiroda. Poștoarcă, Onțel (accidentați) și Ankomah (plecat la ACS Poli) au fost deja scoși din calcule de Cosmin Merșca pentru disputele cu Deva și Ocna Mureș.
Formații probabile:
Deva: Anton – Mirică, Șoit, Radak, Kelemen – Boldea, Capo-tă – Cristian, Circov, Voineag – Voinea.
Sebiș: Gakos – Pîslaru, Cio­chină, Dumitrache – Goșa, Pintea, Ruță, Cl. Vereș – Mărgărit – Enciu, Szekely.
Arbitri: Vasile Rodina – An­ghel Todea, Claudiu Giurgiu (toți din Cluj). Observatori FRF: Ioan Teodor (Târgu Mureș), Meilan Nădășan (Cluj).

Recomandările redacției