Cea mai pretențioasă divizionară terță arădeană are atenție distributivă în această iarnă. Pentru sebișeni sunt foarte importante verdictele Federației în „spețele” Șirineasa și Cermei, căci, în funcție de ele, „alb-albaștrii” pot intra cu șanse bune de reușită în lupta pentru promovarea în Liga
a II-a. După cum se știe, liderul e contestat de mai multe echipe din serie pentru că a evoluat tot turul pe un club ce nu mai există din punct de vedere juridic, în timp ce derby-ul zonal cu echipa lui Anca și Nagy a fost dat pierdut de Comisia de Etică și Disciplină pe motiv că Ambulanța nu a ajuns la timp la teren, însă Sebișul speră să întoarcă decizia la Comisia de Recurs.
De altfel, Călin Cojocaru ar fi interesat să afle cât mai repede dacă partida cu „sămădăii” se rejoacă. „În funcție de asta, s-ar putea să ne modificăm puțin programul de pregătire al iernii. Dacă ni se dă dreptate la Comisia de Recurs, probabil meciul se va rejuca cu o săptămână sau 3-4 zile înainte de prima etapă a returului, iar atunci ultimul amical cade”, a spus managerul-antrenor al Națio­nalului.
Până una-alta, Cojocaru a fixat reunirea lotului pentru data de 15 ianuarie, iar miercuri, 24 ianuarie, a programat primul test al iernii. Adversarii sebișenilor sunt vecinii de la CS Ineu, pentru ca trei zile mai târziu să aibă loc prima partidă cu o echipă timișoreană. Naționalul va călători pe Bega pentru a da piept cu ASU Poli, formația clasată pe locul 5 în eșalonul secund. Pe 29 ianuarie, la Sebiș ajung poliștii de prima ligă ai lui Ionuț Popa, iar pe 31 e rândul Ripensiei să evolueze pe malul Crișului Alb. În februarie, seria amicalelor e deschisă cu liderul Ligii a IV-a Arad, Crișul Chișineu Criș, iar o săptămână mai târziu, delegația „alb-albastră” descinde la Ghiroda, pentru a-și măsura forțele cu colega de serie, ACS Ghiroda. Pentru data de 13 februarie, Naționalul încă își caută un partener de întrecere, pentru ca pe 17 să joace contra Unirii Sântana, teamul preluat în această iarnă de Dan Cuedan.
Călin Cojocaru și Cosmin Merșca vor conduce și un cantonament pe plan local ce va demara undeva pe finalul lunii ianuarie. Teoretic, meciurile pe puncte în Liga a III-a se vor relua pe 3 martie, însă nu e exclus ca startul să fie devansat cu o săptămână, la data la care începe și Liga 2-a.
La final de tur, Sebișul s-a despărțit de fundașii Bârsănel și Vlădescu și mijlocașul Livan. Pe parcursul toamnei au mai plecat de la echipă Moroz, Pâslaru și Dică, Cojocaru vizând trei-patru transferuri pentru a întări lotul. „Discuții și chiar înțelegeri verbale am avut, însă doar semnătura pe contracte îi fac pe cei vizați jucătorii noștri”, a precizat managerul cu atribuții de antrenor al Naționalului.

Recomandările redacției