Neînvinsă de o lună de zile, Național Sebiș ajunge la un prim moment al adevărului în acest campionat de Liga 3-a. Pe malul Crișului Alb ajunge Metalurgistul Cugir, singura echipă dintre cele cu pretenții clare de promovare aflată în grafic după 9 etape. Teamul din județul Alba e pe locul 3 în clasamentul seriei a IV-a, la trei lungimi de undă de formațiile ce împart fotoliul de lider, Lipova și Dumbrăvița.
Sebișenii sunt și ei aproape, la două puncte în spatele adversarilor de azi (ora 15), deci la o victorie distanță de o posibilă „cățărare” pe podium. Misiunea lor va fi una extrem de dificilă, atâta timp cât Metalurgistul a rămas singura formație cu cifra zero în dreptul înfrângerilor. „Întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale seriei, care, pe lângă valoarea individuală a unor jucători ca Itu, Necșulescu, Făgărășanu sau Vaștag, are și o omogenitate ridicată. Pe de altă parte, nu înseamnă că dacă e neînvinsă până acum nu poate fi bătută, iar eu am încredere în băieții mei. Vrem să demonstrăm și noi că rezultatelor ultimelor patru meciuri, adică trei victorii și un egal, nu au fost întâmplătoare. Mai jucăm și acasă, în fața susținătorilor noștri și cu atât mai mult avem datoria să dăm totul pe teren pentru cele trei puncte. Dar, repet, va fi dificil, avem nevoie de concentrare maximă și de jucători în formă și determinați”, a punctat Călin Cojocaru, managerul „alb-albaștrilor”.
Așadar, după etapa a 9-a, mai precis după eșecul Lipovei lângă furnalele Hunedoarei, Metalurgistul Cugir a rămas singura echipă invincibilă din seria a 4-a a eșalonului terț. „Roș-albaștrii” de sub Drăgana sunt la a doua deplasare a sezonului în județul nostru, iar precedenta nu s-a încheiat chiar conform așteptărilor: 2-2, la Chișineu Criș, chiar în runda inaugurală. Între timp, Cugirul și-a reglat tirul și în partidele disputate departe de casă, iar la Deva și Avrig a cucerit toate punctele. „Întâlnim o echipă ce se regăsește printre fruntașele campionatului, ce înscrie aproape în fiecare meci, cu jucători experimentați ce pot face diferența”, sună caracterizarea Sebișului, oferită de Călin Moldovan, aflat pe banca echipei de mai bine de trei sezoane, ca și omologul său de la Sebiș. „Se anunță o confruntare echilibrată, între două echipe bune, cu un moral bun, în care cine va greși mai puțin în faza defensivă va avea câștig de cauză. Noi ne dorim să continuăm seria succeselor, deși suntem conștienți că nu ne așteaptă o întâlnire ușoară, ba dimpotrivă”, a mai spus antrenorul Metalurgistului pentru ziarulunirea.ro.
Accidentați, Poștoarcă și Onțel par să fi încheiat socotelile cu turul de campionat, însă Cojocaru nu se poate baza nici pe fundașul Ciochină (suspendat) după cartonașul roșu primit la Alba Iulia. Dincolo, cu excepția lui Vărărean, indisponibil tot turul din pricina unei pubalgii, întregul efectiv este apt pentru acest examen. Inclusiv Șt. Radu și G. Goronea, reveniți la antrenamente după problemele medicale.
Formații probabile:
Sebiș: Horvat – Pîslaru, Pop, Dumitrache – Goșa, Ruță, Pintea, Cl. Vereș – Ankomah – Szekely, Enciu.
Cugir: Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Itu, M. Neagu – Șaucă, Vaștag, Dican, Dicu – Necșulescu – Făgărășanu.
Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – George Suciu (Câmpia Turzii), Balint Albu (Târgu Mureș).
Observatori FRF: Vasile (Drobeta Turnu Severin) și Dorin Micșa (Timișoara)

Recomandările redacției