Sebișul, în căutarea revanșei pe terenul unei alte formații cu foame de puncte: „Să rămânem concentrați până fluieră arbitrul!”

0
401

În urmă cu două sezoane, când formațiile din județul Alba erau angrenate în seria a IV-a a Ligii a III-a, un meci Industria Galda – Național Sebiș era văzut ca un adevărat derby pentru primele locuri în clasament. Între timp, deși au aceiași antrenori, ambele formații s-au mai erodat puțin, dovadă stând și startul ratat de sezon.
„Albanezii” sunt la cota zero puncte după două runde, fără gol marcat, în timp ce Sebișul e la „borna” 1. Naționalul nu ar avea mari motive de îngrijorare privind jocul de ansamblu al echipei, ci mai degrabă căderile din finalul partidelor. Atât cu Lipova, cât și cu Dumbrăvița, „alb-albaștrii” au luat goluri în ultimele 5 minute și au lăsat pe drum puncte importante. „Degeaba jucăm bine și nu riscăm mare lucru în apărare timp de 80-85 de minute, dacă nu ne respectăm pe noi înșine și luăm goluri de grădiniță la ultimele faze ale meciurilor. Și o mai facem și în urma unor faze fixe, când toată apărarea e așezată. Atâta timp cât nu elimi­năm greșelile individuale și lipsa de concentrare din repertoriul nostru nu văd cum vom putea jocul per ansamblu bun cu rezultate pe măsură. Am aruncat pe geam deja cel puțin 3 puncte, trebuie să ne trezim și să ne apropiem de pretențiile unei echipe de primele locuri. Sebișul nu-și permite să joace pentru alte obiective, așa că e timpul să iasă la iveală adevărata față a echipei. Sigur, ne așteaptă o deplasare foarte grea, pe terenul unei echipe omogene, incomode, aflate și ea în mare foame de puncte, dar dacă ne respectăm pe noi suntem datori să ne întoarcem cu puncte de la Galda. Iar după ce am trăit în primele etape cred că principalul lucru ce trebuie să-l facem este să ră­mâ­nem concentrați până fluieră arbitrul”, spune managerul Națio­nalului, Călin Cojocaru. Poștoarcă e accidentat în „garnitura” Sebișului și va reveni pe gazon de abia pe finalul lunii septembrie.
Gruparea găldeană a traversat o vară relativ calmă pentru în privința campaniei de transferări. Principa­lele mutări au fost Cernea și ex-uniristul S. Fulea, întorși de la muncă din străinătate. „Obiectivul este să fim sănătoși și să ne bucurăm de fotbal cu toți susținătorii Industriei”, spunea Paul Ciucă, devenit cel mai longeviv antrenor al unei echipe din Alba, înainte de pri­ma rundă a sezonului. Acum, datele problemei sunt puțin altele, căci Industria are nevoie ca de aer și de puncte, nu doar de… bucuria de a juca fotbal. Dacă mijlocașul Lupșan și-a re­venit, atacantul Cernea rămâne incert pentru jocul de sâmbătă, de la ora 17. De menționat ar mai fi că teamul găldean mai e implicat și în Cupă, iar marți are derby județean cu Unirea Alba Iulia.
Formații probabile:
Galda: Lepădat – Schiau, Haiduc, Fulea, Boancă – M. Cristea – Apetri, Lupșan, M. Cristea, Frenţiu, Costea – Baghiu.
Sebiș: Horvat – Goșa, Pîslaru, Dumitrache, Ciochină – Pintea, Ruță – Mărgărit, Ankomah, Cl. Ve­reș – Enciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.