Este o vorbă din popor care zice așa: „Omul sfințește locul“. Această zicală este cât se poate de reală și mi s-a confirmat de-a lungul a zecilor de ani de când străbat acest județ în lung și în lat. În cazul de față m-aș referi la tânărul primar al orașului Sebiș, domnul Cristian Feieș. De când domnia sa a preluat administrația orășelului de pe Criș, Sebișul trece continuu printr-un amplu proces de modernizare. Se cunoaște mâna de fier a tânărului primar Feieș, iar de unele lucrări de modernizare ale orașului am mai relatat și în numere precedente ale ziarului nostru. Lucrările deja realizate sunt de foarte bună calitate, mai sunt și altele în derulare, iar cuvintele frumoase la adresa primarului Cristian Feieș le întâlnești la oamenii de pe străzile orașului, dar și în cele trei sate care aparțin de administrația Sebiș: Sălăjeni, Donceni și Prunișor.

În câteva zile a amenajat în fața primăriei, în zona unui monument, un spațiu unde așteaptă în două-trei zile să crească covorul de verdeață, unde este amenajat un sistem modern care tot timpul îi asigură umiditatea necesară gazonului semănat.

Domnule primar Cristian Feieș, am văzut chiar la intersecția drumului care merge la Ignești că se lucrează. Despre ce este vorba?

Da, veniți cu noi să vedeți despre ce este vorba. Despre pista de biciclete, care este un proiect câștigat pe fonduri europene și deja am început la lucrări. Aceste piste de biciclete vor avea o lungime de 10 kilometri.

Este un proiect pe care suntem nerăbdători să îl vedem înfăptuit. Dar uitați că pe constructor îl și încurcă mult vremea aceasta nefavorabilă, cu ploi multe. Să știți însă că sunt extrem de mulțumit de modul în care decurg lucrările, de cum se mișcă constructorul care a câștigat licitația.

Cine este constructorul?

Este o firmă cu un grad foarte mare de responsabilitate a calității lucrărilor și ținem legătura în permanență. Este vorba de INTECO HOLDING, o firmă care, din câte știu eu, deține toată gama de utilaje în domeniul construcțiilor, recunoscută pentru profesionalismul său. Tocmai de aceea mă și bucur că au câștigat dumnealor licitația. Deci este o firmă serioasă, iar toată lumea îl cunoaște pe patronul companiei.

Ne bucurăm să auzim asemenea cuvinte la adresa unor constructori, mai ales de drumuri. La Arad, de un an de zile mergem pe la Sântana. De multe ori se circulă aproape bară la bară, pentru că Șiria este blocată. Dar ce putem noi face? Ca la noi la nimeni!

Am înțeles, domnule primar, că veți aduce gazul la Sebiș.

Evident că da! Am și harta aici, în fața mea și îl voi aduce de la Ineu. Suntem mai multe primării: Bocsig, Bârsa și noi, Sebișul.

Să vă ajute Dumnezeu! Pe de altă parte, am înțeles că ați reușit să atrageți fonduri europene, împreună cu directorul dr. Cristian Sîrb, de peste 600.000 de euro pentru spitalul din Sebiș.

Fondurile europene reprezintă cea mai bună opțiune pentru dezvoltarea orașului Sebiș. Spitalul orașului Sebiș, aflat în subordinea Consiliului Local, a câștigat un proiect pe fonduri europene prin POIM axa 9.1. în valoare de 611.495 euro.

Prin acestă finanțare, spitalul va fi dotat cu aparatură de ultimă generație necesară unui act medical de cea mai bună calitate.

Să ne permită timpul, în rest ne concentrăm pe lucrare“

Discuție purtată cu domnul Ovidiu Palcu, câștigătorul licitației de la Sebiș.

Da, este o lucrare importantă pentru noi, cea de la Sebiș. Ne concentrăm pe șantierul de acolo și o terminăm, bineînțeles, înainte de termen. Numai să ne permită vremea asta urâtă, ploioasă, că în rest nu sunt probleme“, ne-a precizat Ovidiu Palcu, omul de afaceri arădean.

Domnia sa a continuat: „Avem tot la dispoziție: materialele necesare pentru această pistă de biciclete care va fi inclusiv iluminată. Avem și podețe de executat, avem bordurile etc. Eu i-am spus toate cele necesare, dar parcă ne ține vremea aceasta puțin pe loc, dar nu e problemă. Firma pe care o conduc este o firmă la foc continuu, dacă nu fac una, fac alta. Așa este la mine la firmă“.

Vă mulțumesc, domnule Ovidiu Palcu. Doamne ajută!

 

Recomandările redacției