Campania de achiziții a celor de la Național Sebiș vorbește de la sine despre obiectivul echipei pentru campania de primăvară. După portarul Bujor și mijlocașul Său­lescu, „oficialii” grupării de pe malul Crișul Alb și-au mai asigurat serviciile a doi fotbaliști de calitate, unul dintre ei având meciuri și în Liga 1.
Souleymane Keita este senegalez, are 28 de ani și ultima oară a făcut parte din lotul lui ACS Poli Timișoara. În Rămânia, mijlocașul ofensiv a mai evoluat la FC Botoșani, Gloria Bistrița și CSMS Iași. „Îl așteptăm la Sebiș săptămâna viitoare la reunire. Acum este plecat acasă, în Senegal, dar și-a dat acordul pentru a evolua la Sebiș. E un fotbalist important pentru noi”, a punctat Călin Cojocaru, mana­gerul „alb-albaștrilor”.
Din retur, în centrul liniei mediane va apărea și Lucian Zurbagiu (24 de ani). Căpitanul celor de la Mama Mia Becicherecu Mic consideră că e timpul să facă o schimbare și un pas în față în cariera sa. „Sunt de 7 ani la Becicherec, am crescut practic cu acest club. Am evoluat un singur sezon în Liga a IV-a, restul doar în Liga a III-a. Vin la o grupare ce are condiții mai bune, cu care îmi propun să promovez la finalul acestui sezon. Chiar sunt pregătit să dau totul din mine, am depășit perioada mai puțin fericită din cariera mea, cu acea accidentare de la genunchi”, ne-a declarat mijlocașul central util pe ambele faze ale jocului. Într-adevăr, Zurbagiu a ratat returul ediției trecute de campionat, dar a revenit cu succes pe gazon în stagiunea de toamnă.
În altă ordine de idei, cantonamentul de la Băile Tușnad a fost bătut în cuie și odată cu ele și câteva meciuri de verificare ce se vor disputa în acea perioadă.
„Din 25 ianuarie și până pe 5 februarie ne vom pregăti în stațiunea montană din județul Harghita. Am legat și primele amicale, cu divizionarele secunde FC Brașov, Unirea Tărlungeni și CS Mioveni. Tindem spre Liga a II-a, e normal să ne măsurăm forțele cu echipele care sunt deja acolo”, ne-a mărturisit Călin Cojocaru, managerul sebișenilor, care a fixat și un test contra prim-divizionarei ACS Poli pentru marți, 19 ianuarie. Naționalul se va reuni vineri.

Recomandările redacției