feies2La o primă vedere, Național Sebiș și UTA Arad sunt două dintre favoritele la promovarea din seria a IV-a a Ligii a III-a. Cele două formații se întâlnesc chiar sâmbătă, pe malul
Crișului Alb, miza fiind extrem de importantă. Teoretic, „alb-albaștrii” intenționează să răzbune și eliminarea din Cupa României de la finalul lunii iulie și par că au toate armele să o facă.
Poate cel mai îndreptățit să traseze coordonatele pe care se va desfășura derby-ul de sâmbătă este Gheorghe Feieș, cel care an de an identifică resursele necesare pentru fotbal și sport, în general. „Primim vizita unei echipe prietene, o soră din județul Arad, care – însă – ca și noi are un proiect. Se pare că de această dată se aseamănă cu al nostru, cu finalitate promovarea în Liga a II-a. Clubul din Sebiș și sebișenii, în general, respectă UTA indiferent de forma sa juridică, dar asta nu înseamnă că nu vom da și ultima picătură de sudoare pentru a o bate sâmbătă.  Vrem să câștigăm pentru onoare, orgoliu și proiectul nostru. Însă, doar în limita fair-playului. Sperăm ca și UTA să fie corectă, căci – din câte am înțeles – arbitrii ne-au dezavantajat puțin în meciul de Cupă. Oricum, Sebișul e favorită sâmbătă fiindcă joacă acasă”, spune primarul Sebișului.
Continuând să discute despre brandul UTA și valorile sale, Feieș a adăugat: „Îmi pare rău de UTA, ea merita să fie și astăzi în Liga I dacă conducerea municipiului și județului se mobiliza ca lumea. Și mă refer la ultimii 10-15 ani. Din păcate, clubul a ajuns pe mâna unor privați care numai rău au făcut, terfelindu-i numele. Nu poți tu, oraș și județ cu pretenții, să-ți înstrăinezi brandul numărul unu la nivel de sport. Mai repede sau mai târziu, sper ca UTA să ajungă acolo unde își dorește și merită să fie”.
Feieș nu a uitat nici de legăturile pe care utiștii le-au avut cu Sebișul. „Nu demult, Roland Nagy era antrenorul nostru. L-am ales fiindcă a făcut multe pentru fotbalul arădean ca și jucător, ne-a reprezentat județul cu cinste la Steaua și celelalte echipe la care a mai evoluat și pentru că este un om serios și de caracter. Vreau să cred că am rămas în relații bune. Apoi, tatăl lui Codruț Grădinaru a jucat la Crișana Sebiș acum aproape 40 de ani, e și menționat în cartea scrisă de colonelul Halja. În fine, nu trebuie uitat că George Țucudean e președinte de onoare la Național Sebiș. Acum nu știu dacă familia sa mai este sau nu implicată la UTA, dar aș fi și eu curios să aflu cu cine ține sâmbătă…”, a adăugat primul edil.
În fine, Gheorghe Feieș a aflat și el despre declarațiile nefondate ale lui Mircea Purcaru, conform cărora celor de la Sebiș li s-ar fi cerut toate punctele pe linie politică. „Sunt simple prostii. Nimeni nu m-a contactat în acest sens, fiindcă ar fi știut că primesc din start un refuz. Dorim să câștigăm pe teren fără nicio reținere”, a încheiat primarul Sebișului.

Recomandările redacției