Sebișul a plecat în cantonament fără Digbeu, dar cu ultimele achiziții: Huiban și Corcoveanu

0
315

huiban1Ieri dimineață, campioana toamnei în seria a IV-a a Ligii a III-a a trecut granița pentru cantonamentul de iarnă. Acesta se va desfășura în lo­calitatea maghiară Bekes până pe 8 februarie, Adrian Abrudean completându-și lotul chiar în ultimul moment.
Huiban, la recomandarea lui Falub
Dacă UTA l-a luat pe fostul căpitan al Bacăului, mijlocașul Claudiu Tudor, Național Sebiș a mutat cu un fotbalist născut în orașul lui Bacovia. Dragoș Huiban și-a reziliat în această iarnă contractul cu ASA Târgu Mureș, formație cu care a promovat pe scena primului eșalon și a acceptat oferta liderului din C4. „Am primit refe­rințe excelente din partea lui Adrian Falub, cel care l-a antrenat pe Huiban la Târgu Mureș. Am rămas în relații bune cu fostul antrenor al UTA-ei, iau mereu în calcul sfaturile sale”, a recunoscut Adrian Abrudean, antrenorul grupării de pe malul Crișului Alb. Huiban are 24 de ani, evoluează pe banda dreaptă ca mijlocaș ofensiv și a semnat cu sebișenii un contract valabil până în vara anului 2016. Stagiunea trecută a fost „piesă” importantă în angrenajul ASA-ului, marcând și trei goluri pentru formația pregătită de Adrian Falub.
Corcoveanu, variantă de
mijlocaș central sau stânga
După ce Dragoș Huiban a semnat marți seară cu sebișenii, înainte de urcarea în autocarul pentru Ungaria și Ninel Corcoveanu a devenit oficial fotbalistul Naționalului. Fotbalistul crescut de Școala de Fotbal Gică Popescu a trecut pe la Universitatea Craiova, Concordia Chiajna, Minerul Lupeni, CS Otopeni, Gloria Buzău, iar în tur a evoluat pentru divizionara secundă, CS Balotești. A devenit liber de contract în această iarnă, iar Sebișul l-a convins să pună umărul la o eventuală promovare în Liga a II-a. Corco­veanu are 25 de ani, joacă mijlocaș stânga sau central, dar se descurcă și ca al doilea „vârf”. „Odată cu Huiban și Corcoveanu putem spune că am închis campania de achiziții. An­trenorul s-a declarat mulțumit de lot, acum rămâne să pre­gătească și să omogenizeze echipa în cantonamentul din Ungaria, dar și în amicalele ce urmează”, a precizat Gheorghe Feieș, primarul orașului de pe malul Crișului Alb.
Digbeu a rămas în țară
Din păcate, ivorianul Dodo Digbeu nu a putut pleca în stagiul de pregătire deoarece nu are viză de Ungaria și se va pregăti în următoarele 11 zile cu echipa a doua a Concordiei Chiajna. „Am găsit această variantă de compromis pentru el, să sperăm că va fi serios și va reveni în formă la Sebiș. Important că este sănătos, deoarece la un moment dat analizele medicale evidențeau o problemă la ficat. A fost o alarmă falsă, iar Digbeu rămâne unul dintre fotbaliștii pe care vom conta în retur”.
23 de fotbaliști la Bekes
La Bekes, Adrian Abrudean și Flavius Săbău au sub comandă 23 de jucători, după cum urmează: Merşca, Soltesz, Miron – Toader, Miheţ, Bier, Dicu, Mardare, Bîrdan, Neaşcu, Mureşan, Roman, Călin, Susan, Lazea, Apostol, Străuţ, Bozian, Ologu, Corcoveanu, Huiban, Radu și Sulea. Pe 7, respectiv 8 februarie, „alb-albaștrii” vor juca primele amicale ale iernii împotriva lui ACS Poli și CS Sânmartin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.