Sebișul schimbă din nou: Abrudean, în locul lui Stupar!

0
241

stup didapop Până vineri totul părea să meargă strună la Național Sebiș, care după patru succese consecutive devenea principal favorită la promovarea în Liga a II-a din C5. Remiza cu FCM Baia Mare, dar mai ales înfrângerea de marti în derby-ul cu Șoimii P\ncota, au agitat din nou apele pe malul Crișului Alb, iar conducerea clubului a decis că e nevoie de o nouă schimbare la nivelul băncii tehnice.
Țamboi și Păcurar, ceilalți sacrificați
Sebișenii nu au căutat prea mult, fiindcă Adrian Abrudean era deja în vizorul lor încă de la plecarea lui Mihai Petcuț, iar cum „Știli” s-a despărțit oficial de CS Ineu, au bătut rapid palma cu acesta. Discuțiile s-au purtat miercuri seara, iar de ieri echipa este pregătită de cuplul Abrudean – Sabău. Pe lângă „principalul” Dan Stupar, Naționalul a renunțat și la antrenorul de portari, Sandu Țamboi, iar Augustin Păcurar va fi schimbat din funcția de organizator de competiții.
„Nu știu exact ce hotărâre a luat conducerea clubului, eu nu am funcție oficială la Național Sebiș. Dar, din câte am auzit, s-a decis schimbarea antrenorului pe motiv că echipa a pierdut 5 puncte în două meciuri pe teren propriu și, mai mult, a evoluat extrem de slab, fără determinare”, a punctat Gheorghe Feieș, primarul Sebișului.
„Mister”, încotro?
După schimbarea de pe banca „alb-albaștrilor” rămâne de văzut și care va fi poziția lui Ionuț Popa. „Mister” a plecat supărat de la Sebiș în minutul 70 al confruntării cu Pîncota și în această dimineață nu știa nimic despre schimbările de la nivelul băncii tehnice. „Pe Ionuț Popa îl  respect ca om de fotbal, are o imagine foarte bună și am dori să continuăm colaborarea cu el. Eu îl consider prietenul și sfătuitorul meu numărul unu”, a adăugat Feieș.
Dan Stupar clarifică, oarecum lucrurile. El spune că demisia și-a scris-o în fața lui Ionuț Popa miercuri seara la baza sportivă a acestuia din urmă, simțind că nici acesta nu mai vrea să continue pe malul Crișului Alb. „I-am lăsat lui Mister demisia, nu știu dacă el a înaintat-o sau a spus conducerii clubului despre ea. Oricum, acest lucru are mai puțină importanță acum. Doresc celor de la Național Sebiș multă baftă mai departe”, a subliniat fostul technician.
Stupar: „Am compromis puțin obiectivul, dar nu e totul pierdut”
Astfel, Dan Stupar își încheie mandatul de antrenor principal la Național Sebiș după numai șase partide. A obținut 13 puncte din 18 posibile, însă cele 5 puncte pierdute în decurs de patru zile i-au fost fatale. Conducerea grupării „alb-albastre” a decis să meargă pe mâna lui Adrian Abrudean, în timp ce fostul fundaș al UTA-ei susține că el a făcut primul pas spre „divorț”. „Am crezut și am sperat că o să realizez mai multe pe banca Sebișului, un club care oferă con­diții excelente pentru Liga a III-a. Personal, eu doar la Internațional Pitești am avut condiții puțin mai bune la acest nivel, deci am considerat normal să fac un pas în față după ce, practic, eu și jucătorii am compromis puțin obiectivul echipei. Sunt foarte deza­- măgit de ultimele două partide, nu i-am mai simțit pe fotbaliști atât de implicați precum speram să fie și, probabil, am și eu o vină. L-am mai văzut și pe Mister plecând de la meci în minutul 70, mi-am dat seama că nici el nu ar mai dori să continue, iar eu am venit în primul rând pentru dânsul. Stând pe lângă el, aș fi avut multe de învățat, iar Sebișul trebuia să aibă numai de câștigat de pe urma muncii noastre. Dar, asta a fost, sper ca Știli, dacă el va fi noul antrenor, să găsească formula de a revitaliza echipa, fiindcă nu e totul pierdut”, a punctat Stupar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.