Sebișul, un oraș cu o administrație puternică, atentă la nevoile oamenilor

3
1169

La sfârșitul săptămânii trecute, mai precis vineri, ne-am propus să facem o documentare pe Valea Crișului Alb, pentru a vedea ce activități organizează autoritățile locale din zonă. Am oprit astfel la Sebiș, unde am purtat o discuție cu Radu Demetrescu, primarul interimar al orașului, care ne-a vorbit atât despre activitățile cultural-artistice, având în vedere că în ziua cu pricina avea să se desfășoare un spectacol folcloric dedicat Centenarului, cât și despre realizările administrației. Am profitat de ocazie și am trecut și pe la spitalul din oraș, având în vedere că este una dintre cele mai moderne unități de profil din județ. Dar să le luăm pe rând…
Un oraș viu
Primarul interimar Radu Demetrescu susține că și atunci când vine vorba despre activitățile culturale, Sebișul este un oraș viu. „La noi în oraș au loc periodic activități culturale și sportive. Vorbesc atât despre cultură, cât și despre sport, asta și pentru că astăzi (n.r.- vineri) Sebișul găzduiește un spectacol de muzică populară dedicat Centenarului, dar și un meci de fotbal, între Național Sebiș și CSM Lugoj (n.r. – meci care avea să fie câștigat de echipa din Sebiș cu un categoric 5-1). La spectacol am invitat cântăreți renumiți, pentru a celebra așa cum se cuvine 100 de ani de la Marea Unire”, a declarat Radu Demetrescu. În continuare, acesta ne-a arătat parcurile frumos amenajate, cu niște bănci superbe. Am putut astfel vedea că pomii care au fost serios afectați de furtuna de anul trecut, din 17 septembrie, au început să-și formeze o coroană nouă, iar acolo unde a fost cazul au fost plantați alții.
La foc continuu
La spital, am stat de vorbă cu directorul Cristian Sîrb, pe care
l-am găsit „pe baricade”, la fel cum au fost și restul cadrelor.
„Având în vedere specificul activității, noi trebuie să fim tot timpul la datorie. Trebuie să știți că spitalul nostru deservește Valea Crișului, până la limita cu județele Bihor și Alba”, susține Sîrb. Acesta a ținut să precizeze că spitalul are o colaborare foarte bună cu Primăria și a ținut să ne vorbească despre două proiecte importante.
„Acum avem două obiective majore. Vrem să demarăm lucrările la o aripă care va găzdui compartimentul de primiri urgențe, lucrările fiind finanțate de la bugetul local. De asemenea, avem un proiect european în valoare de un milion de euro care presupune amenajarea și dotarea Ambulatoriului de Pneumologie”, a mai spus Cris­tian Sîrb.
În ceea ce privește spitalul, mai trebuie menționat că acesta are secții de Pediatrie, Interne, Neurologie, Recuperare, Pneumologie, iar în ambulatoriile integrate se fac consultații pe Ginecologie, Chirurgie și Cardiologie. În plus, unitatea beneficiază de un laborator de analize ultramodern, astfel încât mulți pacienți care în trecut mergeau la Brad, preferă acum Sebișul, și sunt foarte mulțumiți de serviciile oferite.
Un spectacol pe cinste
Având în vedere că spectacolul dedicat Centenarului stătea să înceapă, am rămas să-l urmărim. Și nu ne-a părut rău, cum nu le-a părut rău nici spectatorilor care au avut astfel ocazia să asculte „pe viu” cântecele interpretate de Sava Negrean Brudașcu, Frații Șandru, Grupul Vocal „Ineuanii”, Ionuț Langa și Ovidiu Homorodan. Pe scenă au mai urcat și membrii Ansamblului de dansuri „Doina Crișului” din Ineu, programul fiind prezentat de Claudia Deac. „Vin pentru prima dată la Sebiș și am rămas fără cuvinte când am văzut căldura acestor oameni minunați. Aș vrea să remarc Casa de Cultură, având în vedere că sunt puține municipii în țară care au așa ceva. Acest lucru denotă că Sebișul este condus de oameni gospodari, drept pentru care țin să-l felicit pe domnul primar”, a spus Sava Negrean Brudașcu.
În încheiere, nu putem să nu remarcăm faptul că Sebișul este un oraș cu o administrație puternică, atentă la nevoile oamenilor.
Voicu Sida

3 COMENTARII

  1. Ai fost plătit bine pentru acest articol?
    Au fost maxim 70 de persoane în sală :)) un primar interimar de toată jena, iar de spital să nu mai vorbim.. Au de toate și în fapt nimic 🙁

    • Invidiosule Adalin…. Vezi să nu faci o criză de colecist de ciuda pe primarul interimar și pe directorul de la spital . Mai bine ascultă niște cântece să-ți revii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.